Πειραιώς- Μαρφίν έλυσαν το... Κυπριακό!

Ο μεγάλος πόλεμος της Πειραιώς με τη Μαρφίν- που μαίνεται τρεις μήνες τώρα, με μπλόφες, προτάσεις εξαγοράς και εκατέρωθεν απειλές- κατέληξε σε μια μεγάλη συμφωνία που ικανοποιεί τουλάχιστον τις δύο πλευρές.

Η Μαρφίν αγόρασε από την Πειραιώς το 8,07% των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου, μια εξέλιξη που προκαλεί- τουλάχιστον – ταραχή στην τραπεζική αγορά της Μεγαλονήσου!

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ των Πανελλαδικών, το υπουργείο Παιδείας με λογιστικές αλχημείες και τεχνάσματα ετοιμάζει «σφαγή» των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν μια θέση στα κεντρικά ΤΕΙ. Ο στόχος είναι να ενισχυθούν τα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της περιφέρειας, τα οποία από πέρυσι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της βάσης του 10. Τρία μόνο παραδείγματα είναι ενδεικτικά του σχεδιασμού του υπουργείου. Τα ΤΕΙ της Αθήνας θα χάσουν φέτος 630 θέσεις σε σχέση με πέρυσι, της Θεσσαλονίκης 965 και της Λάρισας 420, ενώ το ΤΕΙ Μακεδονίας κερδίζει 820 θέσεις και της Ηπείρου 280. ΠΑΝΤΩΣ, ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι οι χειρισμοί του στο θέμα της Παιδείας ήταν επιτυχείς και αυτό είναι το ισχυρό όπλο της κυβέρνησης στην πορεία προς τις εκλογές. Στο επιτελείο του ωστόσο υπάρχει ανησυχία ότι το κοινωνικό πακέτο που παρουσίασε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θα επηρεάσει τους οικονομικά ασθενέστερους που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Έτσι ο κ. Κ. Καραμανλής θα επιχειρήσει το προσεχές διάστημα να ενισχύσει το κοινωνικό προφίλ της κυβέρνησής του και η αρχή θα γίνει με τη σημερινή ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ από την πλευρά του συνεχίζει τους υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους και μιλάει για κρυφή ατζέντα της Ν.Δ., η οποία πρέπει να αποκαλυφθεί. Μάλιστα έχει τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση προωθεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος και αυτό είναι το θέμα που θα κυριαρχήσει την προεκλογική περίοδο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε με σκληρή γλώσσα για το σκάνδαλο στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την εξουσία ως λάφυρο.

ΚΑΙ ΕΝΑ καλό νέο για τους κατοίκους της πρωτεύουσας. Μέσα στον Απρίλιο θα αρχίσουν να λειτουργούν οι σταθμοί του Μετρό στον Κεραμεικό, τον Ελαιώνα και το Αιγάλεω. Λέτε να ανασάνει λίγο το κέντρο από τα ασφυκτικά μποτιλιαρίσματα;

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “