Κύριε επίτροπε, ελέησον ημάς...

Για την γκάφα του βασικού μετόχου τρεις Έλληνες υπουργοί είχαν συναντηθεί με τον υπάλληλο της Κομισιόν κ. Στρόουμπ.

Για την γκάφα της απογραφής, εξαιτίας της οποίας η Ελλάδα ετέθη υπό επιτήρηση, ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε να συναντηθεί χθες με τον επίτροπο κ. Αλμούνια. Φόβος της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι ο κ. Αλμούνια μπορεί να μην ανάψει το πράσινο φως για την έξοδο της Ελλάδας από την επιτήρηση – κάτι που θα μπορούσε να «πουλήσει πολιτικά» η κυβέρνηση κατά την προεκλογική περίοδο. Εξ ου και τα παρακάλια στον επίτροπο.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ στιγμή, το ένα μετά το άλλο έρχονται τα χαστούκια στους φορολογουμένους και τους δανειολήπτες. Χθες το χτύπημα ήταν διπλό. Πρώτα η ευρωπαϊκή τράπεζα αύξησε για έβδομη φορά τα επιτόκιά της με αποτέλεσμα η δόση ενός μέσου δανείου να κοστίζει πλέον, σε σχέση με το 2005, 1.700 ευρώ περισσότερο τον χρόνο. Το δεύτερο σοκ ήρθε από κ. Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος με νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή αυξάνει τον φόρο μεταβίβασης της πρώτης κατοικίας έως και 350% και του φόρου γονικής παροχής έως και 125%.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ θέμα της ημέρας ωστόσο ήταν τα πρωτοφανή επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και η ανεξήγητη στάση της Αστυνομίας που πολλούς οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι κουκουλοφόροι και ο Βύρων Πολύδωρας κινήθηκαν χέρι χέρι στα χθεσινά επεισόδια με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής έντασης που επιζητεί η κυβέρνηση, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Ευθυμίου. Ο κ. Πολύδωρας δήλωσε ικανοποιημένος από τις επιδόσεις της ΕΛ.ΑΣ.!

ΜΕΣΑ στη γενική αναστάτωση ήρθε και ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ να αποκαλύψει με επιστολή προς τα στελέχη του το όργιο ρουσφετιών που γίνεται τα τελευταία χρόνια στον μεγαλύτερο οργανισμό της χώρας. Ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος κάλεσε τους γενικούς διευθυντές του να σταματήσουν τα ρουσφέτια στις μετατάξεις, στις μεταθέσεις και στις αποσπάσεις του προσωπικού που είναι από τις βασικές αιτίες για τον οικονομικό κατήφορο της επιχείρησης.

ΚΑΤΑ Τ΄ ΑΛΛΑ ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Γκιουλ αναβάλλει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις την επίσκεψή του. Έτσι κι αλλιώς εξαιτίας των απειλών της Άγκυρας για την υπόθεση των κυπριακών πετρελαίων μία επίσκεψη δεν επρόκειτο να έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “