Πριμ στη βία η τακτική Πολύδωρα

Με κομμένη την ανάσα στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν καθημερινά τα άγρια επεισόδια που εκτυλίσσονται στους δρόμους.

Η ικανοποίηση των προηγούμενων ημερών ότι το κλίμα όξυνσης ωφελεί την κυβέρνηση καθώς η πλειοψηφία των πολιτών ταυτίζεται μαζί της, έχει δώσει τη θέση της στην αγωνία για μια ενδεχόμενη απρόβλεπτη εξέλιξη. «Ένας πολύ σοβαρά τραυματισμένος φοιτητής από μια ανεξέλεγκτη συμπλοκή, μπορεί να αλλάξει ξαφνικά το σκηνικό και να δημιουργήσει κλίμα όπως εκείνο της περιόδου ΄90-΄93», λένε κορυφαία κυβερνητικά στελέχη που παραδέχονται πλέον ότι περπατούν σε τεντωμένο σχοινί, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου καταγγέλλει «σκοτεινά παιχνίδια των ΜΑΤ με κουκουλοφόρους». Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΠΑΣΟΚ πάντως κλιμακώνει την αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση, εφ΄ όλης της ύλης. Από την Καρδίτσα, χθες, εξαπέλυσε νέα δριμύτατη επίθεση, μίλησε πάλι για «παράγκα συμφερόντων» και απευθυνόμενος στους αγρότες, τους οποίους οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν δυσαρεστημένους από τη Ν.Δ., είπε ότι η κυβέρνηση τους μοίρασε «επιταγές χωρίς αντίκρυσμα». Στο ΠΑΣΟΚ ωστόσο κυριάρχησε χθες μια νέα συνέντευξη του κ. Θ. Πάγκαλου, ο οποίος δεν απέκλεισε ακόμη και τη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε ένα άλλο κόμμα ύστερα από μια ενδεχόμενη ήττα του στις εκλογές.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ο κ. Ευάγγ. Βενιζέλος με τη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ»- σήμερα- βάζει ψηλά τον πήχυ για το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου.

ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ… αμαρτίες στελεχών του περιβάλλοντος του Αρχιεπισκόπου συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τον ίδιο, την Εκκλησία και το ποίμνιό της. Τα τελευταία 24ωρα έχει ξεσπάσει θύελλα στην Καλαμάτα, μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσης του Αρχιεπισκόπου να τοποθετήσει μητροπολίτη Μεσσηνίας τον κ. Θεόκλητο Κουμαριανό, που έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για εμπλοκή στην περίεργη παραδικαστική δραστηριότητα Γιοσάκη.

ΚΑΤΑ τα άλλα, η κυβέρνηση βρήκε τρόπο για νέο χαράτσι στους ιδιοκτήτες ακινήτων, μέσω του φόρου υπερτιμήματος στις μεταβιβάσεις μετά το 2006.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “