Κλίνατε επί δεξιότερα είπαν οι Γάλλοι

Κλίνατε επί δεξιότερα είναι το παράγγελμα που έδωσαν με την ψήφο τους χθες οι Γάλλοι ψηφοφόροι.

Το αποτέλεσμα δείχνει την κυριαρχία της Δεξιάς στη Γαλλία, ενώ δικαίωσε όσους προέβλεπαν ότι η ανασφάλεια πολιτών μετά τα εκτενή επεισόδια σε περιοχές όπου ζουν μετανάστες καθώς και η απαίτηση των Γάλλων για γρηγορότερη οικονομική ανάπτυξη της χώρας θα ήταν τα θέματα που θα έκριναν το αποτέλεσμα των εκλογών. Η σαφής τοποθέτηση του κ. Σαρκοζί κατά του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Τουρκίας είναι η πρώτη αρνητική συνέπεια της εκλογής του για τα ελληνικά συμφέροντα.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεφύγει από τη δίνη των ομολόγων και επιχειρεί να περάσει το μήνυμα ότι η νίκη της Δεξιάς στη Γαλλία είναι μια πρώτη ανάσα. Το Μέγαρο Μαξίμου περιμένει μία δεύτερη και μεγαλύτερη ανάσα να έρθει την Τετάρτη στην πανηγυρική συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, όπου θα ανακοινωθεί και επισήμως από τον κ. Γ. Αλογοσκούφη η άρση της επιτήρησης της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ βέβαια είναι πιθανόν να παραμείνουν ευσεβείς πόθοι των κυβερνητικών αξιωματούχων για αλλαγή κλίματος, καθώς η ωμή πρόκληση του κ. Β. Πολύδωρα προς το Μέγαρο Μαξίμου έχει ανοίξει νέα πληγή στην κυβέρνηση. Ο κ. Β. Πολύδωρας μετά όσα είπε από το βήμα της Βουλής «περί αγγαρείας» κατέδειξε ότι αναζητεί τρόπο να εγκαταλείψει άρον άρον την Κατεχάκη προκειμένου να διατηρήσει στις εθνικές εκλογές την υψηλή θέση στην οποία τον εμφανίζουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις.

ΚΑΝΕΙΣ δεν αμφιβάλλει ότι σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή ο Πρωθυπουργός θα του ζητούσε την παραίτηση αμέσως μόλις κατέβηκε από το βήμα της Βουλής, όπου είπε το πρωτοφανές για υπουργό ότι εκτίει ποινή στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Τώρα όμως οι συνθήκες δεν επιτρέπουν μια ακόμη αποπομπή υπουργού μέσα σε 10 μέρες και έτσι ο κ. Β. Πολύδωρας γίνεται παράκλητος του Μεγάρου Μαξίμου να παραμείνει στη θέση του. Είναι προφανές ότι έχουν δίκιο όσοι στη Ν.Δ. επιμένουν ότι η προσφυγή στην κάλπη τις αρχές φθινοπώρου είναι πλέον μονόδρομος για τον κ. Κ. Καραμανλή.

ΚΑΤΑ Τ΄ ΑΛΛΑ οι τράπεζες κλείνουν σιγά σιγά τη στρόφιγγα των δανείων από τον φόβο νέων «κανονιών», ενώ ο τουρκικός ΣΕΒ ζητεί από την Άγκυρα στενότερη σχέση με την Ελλάδα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “