Ανώμαλη προσγείωση στο Γενικό Λογιστήριο

Αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα των ομολόγων που έχουν διαμορφώσει το εκλογικό σκηνικό του φθινοπώρου βρέθηκε ο Πρωθυπουργός και μετά την επιστροφή του από την Αυστραλία.

Ηπροεκλογική πρόβα με τα επικοινωνιακά τρικ στη μακρινή ήπειρο δεν ήταν αρκετή για να απομακρύνει τους προβολείς από το σκάνδαλο των ασφαλιστικών ταμείων. Το καινούργιο στοιχείο που προκαλεί συναγερμό στην κυβέρνηση είναι το ενδεχόμενο άμεσης εμπλοκής του γ.γ. του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Κουρή, ο οποίος είχε επαφή με σημασία κατά πολλούς με το πρόσωπο- κλειδί της JΡ Μorgan κ. Χ. Αδαμόπουλο πριν από την έκδοση του ομολόγου.

ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ωστόσο δεν είναι ο μόνος πονοκέφαλος του Πρωθυπουργού, αφού τώρα έχει να αντιμετωπίσει και την κόντρα Σουφλιά- Λιάπη που έφτασε στα άκρα. Ο καβγάς των υπουργών Περιβάλλοντος και Μεταφορών με αφορμή – ή πρόσχημα όπως λένε κάποιοι- το Μετρό έχει αιφνιδιάσει τους πάντες στη Ν.Δ., καθώς επί μία δεκαετία οι δύο άνδρες είχαν στενή πολιτική και προσωπική σχέση. Μάλιστα, μόλις πριν από 6 μήνες «πυροβολούσαν» μαζί τον κ. Γ. Αλογοσκούφη για τις επιλογές του. Είναι προφανές ότι οι εσωτερικές συμμαχίες στη Ν.Δ. αλλάζουν και μάλιστα πριν από τις εκλογές.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ εξελίξεις αλλά σε άλλο επίπεδο, όπως επιμένουν καιρό τώρα οι πληροφορίες, θα υπάρξουν και στον Περισσό. Η κ. Αλέκα Παπαρήγα, με τη συνέντευξή της σήμερα στα «ΝΕΑ», εμμέσως παραδέχεται ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη διαδοχή της στο πλαίσιο της ανανέωσης του κόμματος. «Ουδείς αναντικατάστατος» δηλώνει η μακροβιότερη ηγέτις του ΚΚΕ, και ο νοών νοείτω.

ΤΟ ΘΕΜΑ των ημερών, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση είναι η εκδρομή θανάτου για τους 6 αδικοχαμένους νέους και τους δύο αγνοούμενους στο φαράγγι του Λούσιου στην Αρκαδία. Μια τραγική ιστορία που συγκλονίζει την κοινή γνώμη καθώς αποκαλύπτεται ότι για ό,τι έγινε δεν έφταιγε η «κακιά η ώρα», αλλά η θανατηφόρος αμέλεια των διοργανωτών της εκδρομής οι οποίοι αγνόησαν τις απαγορευτικές προειδοποιήσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, ενώ δεν είχαν λάβει κανένα μέτρο ασφαλείας. Τώρα, οι Αρχές διαπιστώνουν ότι υπάρχει νομικό κενό στον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτή τη μορφή τουρισμού. Για παράδειγμα, κανείς δεν γνωρίζει σήμερα ποιος πιστοποιεί τις ικανότητες και τις γνώσεις των λεγόμενων οδηγών βουνού στους οποίους οι εκδρομείς εμπιστεύονται την ασφάλεια και τη ζωή τους.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “