Νομάρχης - Θυρωρός στο αστέρι του βορρά

Έδωσε παράσταση στη Θεσσαλονίκη ο κ. Π. Ψωμιάδης, προκαλώντας ενόχληση ακόμη και σε μετριοπαθή στελέχη του κόμματος που έβλεπαν τον νομάρχη της συμπρωτεύουσας να αποκαλεί «αστέρι του βορρά» τον Πρωθυπουργό που, αφού τρέλανε – όπως είπε- τους Αυστραλούς, ήρθε να τρελάνει ξανά τους Θεσσαλονικείς.

Και ταυτόχρονα να επιδεικνύει υπέρμετρο κομματικό πατριωτισμό χρησιμοποιώντας απρεπείς εκφράσεις για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η στρατηγική της Ν.Δ. είναι προφανής: Ο κ. Π. Ψωμιάδης εκλήθη… στα όπλα για να κλείσει τη στρόφιγγα των διαρροών προς τον Γ. Καρατζαφέρη. Μόνο που η στρατηγική αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε μπούμερανγκ, καθώς όπως κλείνεις μια στρόφιγγα, εύκολα ανοίγει μια άλλη και ο νοών νοείτω.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ο Πρωθυπουργός στην προεκλογική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη απολογήθηκε με τρεις φράσεις για το σκάνδαλο των ομολόγων, αποκαλύπτοντας και την τακτική που θα τηρήσει την προεκλογική περίοδο στο καυτό θέμα των ασφαλιστικών ταμείων. Ο Γιώργος Παπανδρέου πάντως σήκωσε το γάντι και μίλησε για «σπείρα συμφερόντων», για «ληγμένη κυβέρνηση» και «άθλιο κατεστημένο», ενώ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό. «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο», αναρωτήθηκε και είπε ότι ο κ. Καραμανλής βρίσκεται σε ομηρεία.

ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΛΙΜΑ κινούνται και τα κόμματα της Αριστεράς. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε σημαία χθες τη γραμμή του Περισσού και κατηγόρησε το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» ότι ευνοεί την ακροδεξιά, ενώ ακόμη κατηγόρησε για κουκούλωμα της διαφθοράς και τα δύο μεγάλα κόμματα.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε μια ακόμη εξαγγελία για την πάταξη της φοροδιαφυγής, την οποία όλο την… κυνηγάει και όλο της διαφεύγει. Τώρα υποστηρίζουν στο υπουργείο ότι στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν 10 κλάδοι επαγγελματιών, οι οποίοι στις δηλώσεις εμφανίζουν πολύ χαμηλά εισοδήματα. Πρόκειται γι΄ αυτούς που όλοι γνωρίζουμε: υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, σοβατζήδες, μαραγκοί, τεχνίτες πλακιδίων, ελαιοχρωματιστές και βεβαίως καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα ή έχουν φροντιστήρια. Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τα αποτελέσματα του νέου «σχεδίου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής». Επειδή όμως πλησιάζουν οι εκλογές, είναι δύσκολο να αισιοδοξούμε ότι η κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με τους φοροφυγάδες.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “