Κουκούλωμα εξπρές για τα ομόλογα

Για πρώτη φορά η κυβέρνηση κινήθηκε με ταχύτητα αστραπής. Μέσα σε 24 ώρες έκλεισε την πόρτα στην πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στο θέμα των ομολόγων.

O αρμόδιος υπουργός κ. Β. Μαγγίνας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «κομματικό μικρεμπόριο». Έτσι η Ν.Δ. έδωσε την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο για «ομολογία ενοχής», ενώ ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος καθημερινά κλιμακώνει την αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση, προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα. Ζήτησε να αρχίσει το χτύπημα κατά της διαφθοράς από την κορυφή του πολιτικού συστήματος.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. βρίσκεται σε σύγχυση και πρωτοφανή εκνευρισμό, καθώς οι πληροφορίες που διαρρέουν καθημερινά από τους κορυφαίους υπουργούς για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών είναι αντιφατικές. Άλλοι τους ψιθυρίζουν στο αυτί ότι οι «εκλογές κλείδωσαν για τον Σεπτέμβριο» και άλλοι ότι «ο Πρωθυπουργός είναι αμετακίνητος στη θέση του για εκλογές τον Μάρτιο». Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει πότε θα στηθούν οι κάλπες, αφού ο Πρωθυπουργός ακόμη δεν έχει ακόμη καταλήξει.

ΠΑΝΤΩΣ, οι περισσότεροι στη Ν.Δ. συμφωνούν ότι εάν επιλεγεί ο Μάρτιος, η κυβέρνηση θα «λαχανιάσει», καθώς οι υπουργοί θα αδυνατούν να αναλάβουν οποιαδήποτε πρωτοβουλία, τα προβλήματα θα πληθαίνουν και η Κομισιόν θα πιέζει για νέα μέτρα. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου: μόλις χθες ο κ. Αλμούνια επανέλαβε ότι σύντομα πρέπει να αλλάξει το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες δοκιμάζεται η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι αντοχές των 27 ηγετών, καθώς προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία για το πώς θα προχωρήσει από εδώ και πέρα η Ευρώπη.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, πάντως, η χώρα μας δοκιμάζεται από το μεγαλύτερο- γι΄ αυτήν την εποχήκαύσωνα των τελευταίων 50 ετών. Για περισσότερο από μία εβδομάδα όλη η χώρα θα θυμίζει καμίνι, ενώ η πρωτεύουσα θα δεινοπαθήσει. Και για την ακρίβεια η μισή πρωτεύουσα, η πιο ταλαιπωρημένη από το μπετόν. Παράδειγμα; Η διαφορά θερμοκρασίας της Κηφισιάς και της Βούλας από το Περιστέρι και το Αιγάλεω θα φθάνει τους 10 βαθμούς.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “