Δεν με ξέρεις δεν σε ξέρω, υποφέρεις κι υποφέρω...

Γυρίζουν την πλάτη στον Σάββα Τσιτουρίδη τα μέλη της κυβέρνησης αλλά και παλιοί του φίλοι με τους οποίους βρέθηκε στα ίδια χαρακώματα του σκληρού καραμανλικού πυρήνα- η γνωστή ομάδα των λοχαγών.

Μαζί με τον πρώην πανίσχυρο υπουργό η Ν.Δ. διέγραψε από τον χάρτη και το… Κιλκίς, αφού κανένα μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου δεν δέχθηκε να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της ακριτικής περιοχής. Ο λόγος είναι απλός: για να μη φωτογραφηθούν δίπλα στον Σάββα Τσιτουρίδη και δημιουργήσουν συνειρμούς στους ψηφοφόρους για εμπλοκή τους στην υπόθεση των ομολόγων εν όψει εκλογών. Και μια που ο λόγος για εκλογές, η προεκλογική εκστρατεία του Πρωθυπουργού που άρχισε στην Αυστραλία συνεχίζεται, και το Σάββατο από την Πάτρα θα εξαγγείλει την εθνική κατώτατη σύνταξη και την ενσωμάτωση του ΕΚΑΣ σε αυτή.

ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ τώρα, έκλεισε χθες την αυλαία των μετρήσεων του Ιουνίου η Μέτρον Ανάλυσις, η οποία δείχνει τη Ν.Δ. να προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά μία μονάδα και προβλέπει ότι η επομένη Βουλή θα είναι πεντακομματική. Πάντως, ο κ. Κ. Καραμανλής προηγείται του κ. Γ. Παπανδρέου κατά 10 μονάδες παρ΄ ότι η διαφορά των δύο πολιτικών αρχηγών μειώθηκε.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ παράθυρο για αλλαγές στην αγορά εργασίας ώστε να είναι περισσότερο ευέλικτη, που σημαίνει να γίνονται πιο εύκολα προσλήψεις και απολύσεις, άνοιξε χθες ο υπουργός Οικονομίας. Το πρόσχημα για την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων είναι ότι θα δημιουργηθούν αρκετές θέσεις εργασίας- κυρίως για τους νέους. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ οι «μεταρρυθμίσεις» ωφελούν σίγουρα τους διοικητές των μεγάλων δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών. Μετά τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, ο οποίος αύξησε τις αποδοχές του από 200 σε 300 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, τη σκυτάλη πήρε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμης, ο οποίος αύξησε τις ετήσιες αποδοχές του κατά 137.000 ευρώ. Πάντως, η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών παρακολουθεί με συγκίνηση την περιπέτεια της υγείας του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος συνεχίζει να δίνει τη δύσκολη μάχη στην Εντατική του Αρεταίειου Νοσοκομείου. Χθες προχώρησε σε μια κίνηση γενναιότητας ζητώντας από τους γιατρούς να ενημερώσουν λεπτομερώς την κοινή γνώμη για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “