Σκανδαλομαχίες κι όποιος αντέξει...

Σε πετροπόλεμο που πιάνει συζύγους, γραμματείς και πρόσωπα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος πολιτικών στελεχών εκατέρωθεν, έχει εξελιχθεί η άγρια πολιτική αντιπαράθεση της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ.

Στο στόχαστρο του Μαξίμου βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα επιτελείς του κ. Γ. Παπανδρέου που δέχονται συνεχή χτυπήματα, ενώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ανταπαντούν με καταγγελίες για τις δραστηριότητες συζύγων υπουργών, με κορυφαίο παράδειγμα την κ. Δίκα Αγαπητίδου- Αλογοσκούφη.

Η κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο να συντηρήσει στην επικαιρότητα τα όσα είπε στη Βουλή εναντίον του γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, ο Πρωθυπουργός και κάλεσε χθες τον κ. Γ. Παπανδρέου να απαντήσει εάν θα τον απομακρύνει από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τα πυρά ομαδόν που εξαπέλυσαν τα δύο τελευταία 24ωρα εναντίον του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για αγορές ομολόγων, την περίοδο που ήταν πρόεδρος του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), αλλά και εναντίον της συζύγου του που, όπως κατήγγειλε με ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μανώλης, δίδασκε σε δημόσιο ΙΕΚ, χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα. Ο ίδιος βουλευτής έστρεψε τα βέλη του και κατά του κ. Πέτρου Ευθυμίου, το διάστημα που ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ήταν υπουργός Παιδείας, κατηγορώντας τη γραμματέα του για διπλοθεσία την περίοδο 2000-2001. Σκληρή ήταν η απάντηση του κ. Ευθυμίου: «Η Ν.Δ. άνοιξε τον ανεμιστήρα της λάσπης, αλλά καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται…». Γραμμή Παπαληγούρα
Έμφαση στις καταγγελίες για τον κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε χθες και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αναστ. Παπαληγούρας, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό. Ο υπουργός ανέφερε ότι όσα κατήγγειλε στη Βουλή ο κ. Καραμανλής «αποτελούν δημόσια έγγραφα»- μια δήλωση που ερμηνεύθηκε από πολλούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο ως έμμεση υπόδειξη προς τις δικαστικές αρχές να ενεργοποιηθούν για την υπόθεση. Τέλος, το ερώτημα με το οποίο η κυβέρνηση θα επιχειρήσει σε καθημερινή βάση το επόμενο διάστημα να πλήξει προσωπικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ετέθη χθες από τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Ευαγ. Αντώναρο: «Υπάρχει μία και μοναδική ερώτηση, εάν ο κ. Παπανδρέου εξακολουθεί να στηρίζει και να διατηρεί στη θέση του τον κ. Παπακωνσταντίνου». Στη Ν.Δ. θεωρούν ότι από το θέμα Παπακωνσταντίνου, η κυβέρνηση μόνο πολιτικά οφέλη μπορεί να έχει, όπως κι αν εξελιχθεί η υπόθεση…

«Κατήφορος»

ΚΟΡΥΦΑΙΑ πολιτικά στελέχη και των δύο μεγάλων κομμάτων εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τη μορφή που παίρνει η αντιπαράθεση. «Είμαστε σε κατηφόρα και τα χτυπήματα είναι όλα κάτω από τη μέση», έλεγε χθες κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ. σε πηγαδάκι στη Βουλή και συμφωνούσε μαζί του ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Τα επιτελικά στελέχη της Ν.Δ. ωστόσο φαίνεται να έχουν διαφορετική άποψη. Εκτιμούν ότι το «σκληρό ροκ» αυτή την ώρα εξυπηρετεί πολλαπλώς το κυβερνών κόμμα. Ο πρώτος λόγος είναι ότι συσπειρώνει το κόμμα εν όψει του συνεδρίου το Σαββατοκύριακο.

«Θυμώνουμε τους ψηφοφόρους εναντίον του ΠΑΣΟΚ» είναι η έκφραση που χρησιμοποίησε χθες κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. και πρόσθεσε: «Η πόλωση εξυπηρετεί εμάς, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, και θα δείτε που στο τέλος μέσα σε αυτό το κλίμα, η νέα Βουλή που θα προκύψει θα είναι τρικομματική».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “