Ποτέ ξανά σκιές διαφθοράς

Έγκλημα χωρίς τιμωρία χαρακτηρίζει την καταστροφή της Πάρνηθας ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης και θεωρεί αυτονόητη υποχρέωση της κυβέρνησης την παραίτηση των ανθρώπων που δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.

Η καταγγελία του πρώην υπουργού δεν είναι γενική και αόριστη. Αλλά όπως διευκρινίζει, «στηρίζεται σε κορυφαία λάθη και παραλείψεις αφού φέτος δεν εφαρμόστηκε το σχέδιο για την προστασία της Πάρνηθας. Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αυτό που μπορώ να καταθέσω είναι ότι μέχρι και το 2004 είχαμε ένα δόγμα που συμπυκνωνόταν στο σύνθημα “η Πάρνηθα δεν καίγεται”. Γι΄ αυτό και είχαμε συντάξει ειδικό αντιπυρικό σχέδιο για τη συγκεκριμένη περιοχή το οποίο και εφαρμοζόταν με θετικά αποτελέσματα κάθε καλοκαίρι».

Και όταν ερωτάται πώς είναι δυνατόν επί ημερών του να υπήρχε τόσο καλή οργάνωση, όπως λέει το ΠΑΣΟΚ, και όλα αυτά να διαλύθηκαν μέσα σε τρία χρόνια, απαντά ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει ακόμα στιβαρές δομές, καλή οργάνωση και ισχυρούς θεσμούς ως πολιτεία και επομένως «τη διαφορά την κάνουν πάντα οι άνθρωποι που καλούνται κάθε φορά να υπηρετήσουν σε θέσεις- κλειδιά στην κρατική μηχανή. Δυστυχώς δεν έχουμε φτάσει ακόμη ως χώρα σε επίπεδο να υπάρχει συνέχεια στη δημόσια διοίκηση ανεξαρτήτως των προσώπων που στελεχώνουν την εκάστοτε κυβέρνηση».

Επικρίνει με έντονο τρόπο τα κο ρυφαία στελέχη της Ν.Δ. επειδή έχουν βάλει στόχο με επιθέσεις λάσπης, όπως λένε στη Χαριλάου Τρικούπη, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τους συνεργάτες του. «Είναι προφανές ότι ο στόχος είναι ο κ. Γ. Παπανδρέου», λέει χαρακτηριστικά και κατηγορεί τη Ν.Δ. ότι «τηρεί την παράδοση της Δεξιάς για σπίλωση των αντιπάλων της και πιστεύει ότι αυτή η τακτική θα κλιμακωθεί το προσεχές διάστημα».

Κύριε Χρυσοχοΐδη, υπάρχει έντονη φημολογία ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν είστε όλοι στην ίδια γραμμή υπεράσπισης των στελεχών του κόμματός σας που δέχονται επιθέσεις. Είναι αληθές;

Δεν είναι έτσι. Και θέλω να τονίσω το εξής: όλοι στο ΠΑΣΟΚ έχουμε κάνει μια σιωπηρή συμφωνία. Ποτέ ξανά σκιές στο κόμμα και στα στελέχη του για την παραμικρή υποψία διαφθοράς ή αδιαφάνειας. Και η στάση Παπακωνσταντίνου το αποδεικνύει.

Για τις εκλογές ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης πιστεύει ότι θα γίνουν πρόωρα επειδή κατά την άποψή του «δεν αντέχει να σταθεί για πολύ ακόμη αυτή η κυβέρνηση, διότι καθημερινά μπορούν να της σκάσουν τεράστια ζητήματα. Άλλωστε ο καθένας μας είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι έχουμε πλέον εισέλθει σε μια περίοδο που τα ελλείμματα και οι παραλείψεις της κυβέρνησης τα τελευταία τριάμισι χρόνια έχουν οδηγήσει πολλούς κρίσιμους τομείς σε οριακό σημείο».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “