Ξόρκισε τις εκλογές σε προεκλογικό συνέδριο

Όσοι πήγαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να ερμηνεύσουν τους χρησμούς του Πρωθυπουργού για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, έφυγαν με τις ίδιες απορίες.

O Κώστας Καραμανλής επέμεινε στην τακτική τού ήξεις αφήξεις και έτσι ο καθένας έδωσε στα λεγόμενά του την ερμηνεία που επιθυμούσε. Όσοι ωστόσο είδαν και άκουσαν τους… ΟΝΝΕΔίτες να δανείζονται και να παραφράζουν συνθήματα του Κομμουνιστικού Κόμματος και τους κορυφαίους υπουργούς να συναγωνίζονται, με κορόνες και λογοπαίγνια, στις επιθέσεις κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και των συνεργατών του δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι διανύουμε καυτή προεκλογική περίοδο που οδηγεί σε εκλογές τον Σεπτέμβριο.

ΚΑΙ ΑΥΤΗ η προεκλογική περίοδος θα είναι από τις χειρότερες καθώς η λάσπη στον ανεμιστήρα ρίχνεται καθημερινά και κανείς δεν ξέρει πόσοι και ποιοι θα είναι οι αποδέκτες ώσπου να στηθούν οι κάλπες. Ο μόνος προφανής στόχος αυτή την ώρα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, τον οποίο οι επιτελείς της Ν.Δ. επιχειρούν να ταυτίσουν με τις αρνητικές στιγμές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Εκείνος πάντως πέρασε στην αντεπίθεση χθες κατά την περιοδεία του στις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς και απειλές.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όμως αυτό το μόνο μέτωπο. Από τη μια ο Θόδωρος Πάγκαλος συνεχίζει να δίνει μάχη στα χαρακώματα με το ΚΚΕ- μια μάχη έχει προσλάβει πλέον τα χαρακτηριστικά προσωπικής βεντέτας με άγνωστη συνέχεια. Από την άλλη η Αλέκα Παπαρήγα βάλλει κατά του Αλέκου Αλαβάνου ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ ξεσπαθώνει με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Πρωθυπουργού.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ωστόσο έλαβε χθες ηχηρό μήνυμα από την κοινωνία των πολιτών για την καταστροφή των δασών. Είναι πρωτοφανές και ενθαρρυντικό ότι χιλιάδες πολίτες έδωσαν αυθόρμητα ραντεβού με γραπτά μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα και το Διαδίκτυο και κατέκλυσαν την Πλατεία Συντάγματος για να απαιτήσουν άμεση αναδάσωση των καμένων περιοχών. Την παράσταση στην κινητοποίηση έκλεψε η… Κοκκινοσκουφίτσα που σύμφωνα με το εύρημα των διαδηλωτών είναι έτοιμη να αποδράσει για πάντα από τη φαντασία μας καθώς δεν βρίσκει δάσος για να περπατήσει.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “