Δεν υπάρχουν αντάρτες στη Ν.Δ.

«Διαθέτουμε ισχυρή πλειοψηφία στην κοινωνία». Με αυτή τη φράση ο κ. Π. Παυλόπουλος απαντά σε όσους εντός και εκτός Ν.Δ. λένε ότι η κυβέρνηση είναι δέσμια της ισχνής πλειοψηφίας των 152, ανάμεσα στους οποίους πλέον υπάρχουν πολλοί δυσαρεστημένοι που ετοιμάζουν ανταρσίες εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στη λήψη αντιλαϊκών μέτρων.

«Η πλειοψηφία στα κοινοβουλευτικά συστήματα όπως το δικό μας, δεν διακρίνεται θεσμικώς σε μεγάλη και μικρή. Όταν την έχεις, έχεις στο ακέραιο την εμπιστοσύνη του λαού. Άρα είσαι υποχρεωμένος να κάνεις πράξη τις κυβερνητικές σου δεσμεύσεις», λέει με έμφαση ο υπουργός Εσωτερικών. Και προσθέτει: «Δεν υπάρχουν αντάρτες στη Ν.Δ., αυτά είναι υπερβολές».

Ο υπουργός Εσωτερικών εκφράζει δημοσίως τη συμπαράστασή του στον υπουργό Οικονομίας που δέχεται τα πυρά πολλών βουλευτών τονίζοντας: «Ουδείς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να αμφισβητήσει – και ούτε αμφισβητείτο σημαντικό θετικό έργο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης». Κατά τα άλλα ο «υπερυπουργός», ο οποίος πλέον έχει την πολιτική ευθύνη και των Σωμάτων Ασφαλείας, δίνει το νέο στίγμα της κυβέρνησης για την ΕΛ.ΑΣ. Μετά το μεγάλο πολιτικό κόστος που πλήρωσε η Ν.Δ. από τη βεντέτα αστυνομικών και κουκουλοφόρων, τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη και τα βιντεοκλίπ με τις σκηνές βίας σε αστυνομικά τμήματα, η νέα ηγεσία του υπουργείου κάνει αλλαγή πορείας: «Θα τιμωρείται αμείλικτα κάθε παρέκβαση της νομιμότητας από τα όργανα της τάξης», λέει χαρακτηριστικά ο υπουργός, ενώ εξαγγέλλει τη δημιουργία συντονιστικού οργάνου που θα κατευθύνει την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και την Αγροφυλακή σε περιόδους κρίσεων. Πρόκειται για ένα αρχηγείο των σωμάτων τάξης στο οποίο επικεφαλής θα είναι ανώτατος αξιωματικός σε επίπεδο στρατηγού. ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΑ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Ουδείς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να αμφισβητήσεικαι ούτε αμφισβητεί- το σημαντικό θετικό έργο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “