Αυτογκόλ

Είμαστε μόλις σαράντα τρεις ημέρες μετά τις εκλογές. Η κυβέρνηση έχει ανανεωμένη εντολή, κέρδισε καθαρά με τέσσερις μονάδες διαφορά το ΠΑΣΟΚ και η εικόνα του Πρωθυπουργού είναι ισχυρή. Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι παγιδευμένη στα τεράστια εσωτερικά προβλήματά της και θα είναι έτσι τα πράγματα τουλάχιστον έως τα τέλη Νοεμβρίου. Καλύτερο πολιτικό περιβάλλον από αυτό που η συγκυρία προσέφερε στη Ν.Δ. μετά τη 16η Σεπτεμβρίου δεν πρόκειται να βρει ποτέ ξανά.

Ακόμη και οι πιο καχύποπτοι με την κυβέρνηση πίστευαν ότι αυτό το διάστημα θα κάνει όσα δεν έκανε τόσα χρόνια. Θα αναλάμβανε πολιτικές πρωτοβουλίες, θα ήταν έτοιμη για τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις που μπαινοβγαίνουν στα συρτάρια των υπουργών και θα έβαζε μπροστά τα θέματα της βελτίωσης της ζωής των πολιτών. Από όλα αυτά δεν έχει συμβεί τίποτα.

Η Ν.Δ. δαπανά αυτόν τον πολύτιμο χρόνο στο κυνήγι των ανταρτών και στις απειλές για δήθεν πρόωρες εκλογές, που προκαλούν θυμηδία στους ίδιους τους βουλευτές της Ν.Δ. και απογοήτευση στους ψηφοφόρους της.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “