Δεν είναι αφελής...

ΚΑΠΟΙΟΙ στη Ν.Δ. συνεχίζουν να διακινούν τα σενάρια των πρόωρων εκλογών την άνοιξη για να φοβίζουν δήθεν τους αντάρτες, και κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ τα αναπαράγουνένας Θεός ξέρει για ποιον λόγο.

Η αλήθεια είναι ότι και οι διακινητές και οι αναπαραγωγοί παίζουν με τη σοβαρότητα καθώς εκλογές δεν θα γίνουν την άνοιξη για τρεις πολύ απλούς λόγους:

Ο πρώτος λόγος είναι ότι ο Πρωθυπουργός δεν είναι πολιτικά αφελής να πάει σε εκλογές με ένα θέμα με το οποίο η κυβέρνηση μπορεί μόνο να χάσει και η όποια αντιπολίτευση μόνο να κερδίσει, αφού έχει την άνεση να ανεβάζει τον πήχυ του «πατριωτισμού» όσο ψηλά θέλει.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι κανείς δεν παραδίδει από μόνος του την εξουσία, που μόλις κατέκτησε, στους δικαστές για να διεξαγάγουν τις εκλογές.

Και ο τρίτος και ο πιο σημαντικός είναι ότι η Ν.Δ. κέρδισε μεν με 4 μονάδες το ΠΑΣΟΚ, κατάφερε όμως να αποκτήσει πλειοψηφία με 45.000

ψήφους. Και αυτός είναι ένας μικρός αριθμός ψήφων που εύκολα χάνεται μόνο και μόνο από την αποχή από τις κάλπες κάποιων σοβαρών ψηφοφόρων, που θα εξοργιστούν εάν δουν μέσα σε 5 ή 6 μήνες να στήνονται με τερτίπια κάλπες και πάλι.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “