Και η νέα μαργαρίτα που μαδούν στη Ν.Δ

Ράβε, ξήλωνε αποδεικνύεται η προσπάθεια του κ. Κ. Σημίτη να αντιμετωπίσει τα θέματα της καθημερινότητας και να πείσει τους υπουργούς του να αποφεύγουν δηλώσεις που εκθέτουν την κυβέρνηση και γίνονται… βούτυρο στο ψωμί της Ν.Δ.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν οι – αμφισβητούμενες από τον ίδιο – δηλώσεις του υπουργού Υγείας κ. Κ. Στεφανή ότι «η ζωή είναι άνοστη χωρίς μικροπροβλήματα… και οι ουρές στα νοσοκομεία είναι μέρος της ζωής». Οι δηλώσεις Στεφανή προκάλεσαν τρικυμία στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ενώ κορυφαίος υπουργός μιλούσε για «αλαζονική και ελιτίστικη συμπεριφορά» που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την εικόνα της κυβέρνησης λόγω της αδυναμίας της να διαχειρισθεί με επάρκεια τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας οι ουρές αυξάνονται και πληθύνονται και οι ασφαλισμένοι έξω από ορισμένα υποκαταστήματα του ΙΚΑ πηγαίνουν από τις 2 το πρωί μήπως και καταφέρουν να εξυπηρετηθούν.

Και μπορεί τις ουρές η κυβέρνηση να αδυνατεί να τις αντιμετωπίσει, βελτιώνει όμως την παραγωγικότητα και μάλιστα με… ιαπωνικούς ρυθμούς. Αυτό ειπώθηκε διά στόματος υπουργού Εθνικής Οικονομίας, ο οποίος, απαντώντας στην κριτική που δέχεται η χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για χαμηλή ανταγωνιστικότητα αλλά και για ρεκόρ αρνητικής απόδοσης σε πολλούς οικονομικούς δείκτες, είπε πως οι επιδόσεις μας έχουν βελτιωθεί τόσο πολύ που «γίναμε Ιάπωνες». Πώς να λέγεται άραγε το… ήμαρτον στα γιαπωνέζικα;

Ενδιαφέρον αποκτούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό μετά τη διαδήλωση 80.000 Τουρκοκυπρίων κατά του Ντενκτάς αλλά και την ανοιχτή αποδοκιμασία του από τον Κόφι Ανάν και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο κ. Ντενκτάς συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο Κληρίδη και αποφάσισαν στην επόμενη συνάντησή τους, που θα γίνει την Παρασκευή, να καθορίσουν ένα πρόγραμμα τακτικών επαφών με στόχο την εξεύρεση λύσης.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “