Πρόβα για τη Σύνοδο της Θεσσαλονίκης

Ελεύθεροι πολιορκημένοι είναι από χθες οι Ναυπλιώτες, περιμένοντας τις μεγάλες διαδηλώσεις της Παρασκευής.

Δεν είναι μόνο οι δύο χιλιάδες αστυνομικοί που έχουν ήδη καταφθάσει στην πόλη. Είναι και οι πολλές φήμες για επεισόδια και συγκρούσεις που έχουν κάνει πολλούς κατοίκους να… φυλάνε τα ρούχα τους για να ‘χουν τα μισά. Οχυρώνουν τις βιτρίνες τον καταστημάτων με σιδεριές, ενώ κάποιοι έχουν ήδη σπεύσει να ασφαλίσουν τις περιουσίες τους για τον φόβο τής… Γένοβας. Οι εκπρόσωποι των διαδηλωτών πάντως – που ίσως πάρουν μέρος σε μία κοινή πορεία – μιλάνε για ειρηνικές εκδηλώσεις κατά της παγκοσμιοποίησης και της ανεργίας. Και θυμίζουν ότι οι διαδηλώσεις στο Ναύπλιο θα αποτελέσουν πρόβα για όσα θα συμβούν τον Ιούνιο στη Σύνοδο Κορυφής στη Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα βαριές κουβέντες αντήλλαξαν κυβέρνηση και Ν.Δ., με αφορμή την ακύρωση του διαγωνισμού για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και για τα φαινόμενα διαφθοράς στο Δημόσιο. Για «μεγάλο φαγοπότι» μίλησαν οι αρμόδιοι της Ρηγίλλης και ο Χρ. Πρωτόπαπας επέστρεψε τους χαρακτηρισμούς.

Η κόντρα θα κορυφωθεί σήμερα, καθώς αναμένεται ο Πρωθυπουργός να κατηγορήσει τη Ν.Δ. πως σκανδαλολογεί επειδή βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο. Και έπεται συνέχεια…

Κατά τΑ άλλα η αγορά φαίνεται να ζεστάθηκε. Οι εκπτώσεις που φθάνουν μέχρι και 60% αποτελούν, όπως φαίνεται, ισχυρό κίνητρο για κατανάλωση. Έτσι, οι έμποροι αισιοδοξούν ότι τώρα ίσως καλύψουν ένα μέρος από τη χασούρα τής προηγούμενης κακής περιόδου. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομίας κ. Χριστοδουλάκης ελπίζει ότι με τις τελευταίες αποφάσεις του ΕΚΟΦΙΝ δεν θα υπάρχει πλέον κανένα κίνητρο για να έχουν οι Έλληνες καταθέσεις στο εξωτερικό και ελληνικά κεφάλαια ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων θα αρχίσουν να επαναπατρίζονται…

Στο Ιράκ οι γυναίκες βγήκαν στον δρόμο. Για την ακρίβεια, ο Τομέας Γυναικών του κόμματος του Σαντάμ Χουσεΐν διαδήλωσε εναντίον του Τζορτζ Μπους, ο οποίος με τις χθεσινές του δηλώσεις προχώρησε ένα βήμα πιο κοντά στο πόλεμο. Και αυτό μολονότι ο γαλλογερμανικός άξονας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του σε αυτή την επιχείρηση. Σε κοινές δηλώσεις τους χθες οι κ.κ. Σιράκ και Σρέντερ είπαν ότι «πόλεμος σημαίνει αποτυχία».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “