Η Ν.Δ... κυοφορεί ελπίδες

Αεράκι… αισιoδοξίας φύσηξε και πάλι στα πανιά τής Ν.Δ. Μετά την πολύμηνη κατήφεια, γκρίνια και εσωστρέφεια που έφεραν τα λάθη, οι παραλείψεις και οι παλινωδίες των δημοτικών εκλογών, δύο γεγονότα – ένα πολιτικό και ένα προσωπικό – που δεν έχουν, ωστόσο, σχέση με πολιτικές πρωτοβουλίες της Ρηγίλλης, επανέφεραν τα χαμόγελα σε ολόκληρη την κομματική πυραμίδα.

Κλίμα ευφορίας. Τα στελέχη της Ν.Δ. δεν ακολούθησαν τη διακριτική στάση του προέδρου τους
Το πρώτο αφορά στο νέο κλίμα εσωστρέφειας που έχει αρχίσει και πάλι να αναπτύσσεται στο κυβερνών κόμμα μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Θ. Πάγκαλου για ήττα του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, αλλά και τη χθεσινή μίνι ανταρσία κυβερνητικών βουλευτών στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασυμβίβαστο. «Άρχισαν ξανά τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ. Ούτε το Κυπριακό και η τρομοκρατία ούτε η ελληνική προεδρία μπορούν να σταματήσουν τις εσωκομματικές συγκρούσεις όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές» διαδίδουν κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν κλίμα στον Τύπο και ελπίδες στους ψηφοφόρους τους για νέα ανάκαμψη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή, ένα γεγονός εκτός πολιτικής ζωής δημιουργεί κλίμα ευφορίας στα στελέχη της Ν.Δ. Πρόκειται για το ευτυχές γεγονός της δίδυμης κύησης της κ. Νατάσας Καραμανλή. Τα στελέχη της Ν.Δ., αντί να ακολουθήσουν τη διακριτική στάση του προέδρου σε αυτό το θέμα, φαίνεται να χάνουν και το μέτρο. Θεωρούν ότι η γέννηση των δύο παιδιών θα δώσει μεγάλη επικοινωνιακή ώθηση στον πρόεδρο της Ν.Δ., ο οποίος ώς τώρα υπολειπόταν στις δημοσκοπήσεις της δημοτικότητας του κ. Σημίτη. Κάποιοι μάλιστα, πιο ευφάνταστοι, έσπευσαν να πουν ότι η γέννηση των παιδιών, που αναμένεται τον Ιούνιο, θα υπερκαλύψει επικοινωνιακά κι αυτήν τη λήξη της ελληνικής προεδρίας!

Η διαρκής αυτή συζήτηση και οι δηλώσεις έχουν, ωστόσο, ενοχλήσει τον πρόεδρο της Ν.Δ., αλλά και σοβαρά στελέχη του κόμματος τα οποία επισημαίνουν τον κίνδυνο η εγκυμοσύνη τής κυρίας Καραμανλή να γίνει λαϊκό ανάγνωσμα σε εφημερίδες, περιοδικά, και «σίριαλ» στα κανάλια. «Επειδή στην πολιτική όλα έχουν τη σημασία τους, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εγκυμοσύνη της κ. Νατάσας Καραμανλή, η οποία απολαμβάνει τη συμπάθεια μεγάλου μέρους των πολιτών, είναι αναμφισβήτητα ένα επικοινωνιακό όπλο. Μπορεί όμως να καεί αν γίνει κατάχρησή του» λέει βουλευτής του κόμματος και προσθέτει: «Όσο λιγότερο αυτή η εγκυμοσύνη συζητηθεί τόσο περισσότερο θα ωφελήσει τον πρόεδρο και το κόμμα».

Τα ίδια στελέχη υποστηρίζουν ότι σε κάθε περίπτωση η Ρηγίλλης πρέπει να εκμεταλλευθεί το καλό κλίμα που υπάρχει για την ίδια και αντί να ποντάρει στις προσδοκίες για γιγάντωση του κλίματος εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ, να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων στα σημαντικά θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Στην κατεύθυνση αυτή κινήθηκε και η χθεσινή συνεδρίαση των συντονιστών του κόμματος, όπου η Ν.Δ. με μεγάλη καθυστέρηση πήρε επιτέλους θέση στα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “