Ενώ ακονίζουν τα μαχαίρια τους ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.

Ένα διαζύγιο διέλυσε τον… ΕΛΑ. Η πρώην σύζυγος του Αγγελέτου Κανά ήταν εκείνη που οδήγησε τις διωκτικές αρχές στα χνάρια της μητέρας των τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως αποκαλείται ο Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας.

Η πρώην σύζυγος, η οποία βρίσκεται σήμερα σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, κατέθεσε στην Αντιτρομοκρατική τέσσερις μήνες πριν από την έκρηξη του πυροκροτητή στα χέρια τού Σάββα Ξηρού δίνοντας σημαντικά στοιχεία – λέει η ΕΛ.ΑΣ. – για τη δράση στελεχών της οργάνωσης. Υπέδειξε μάλιστα τρία διαμερίσματα στην Αθήνα, στα οποία ο Αγγ. Κανάς διατηρούσε κρησφύγετα – γιάφκες του ΕΛΑ. Μάλιστα η πρώην σύζυγος Κανά μπήκε, σύμφωνα με την κατάθεσή της στην ΕΛ.ΑΣ., σε μία από τις γιάφκες και έπιασε τους τρεις συλληφθέντες – σήμερα – να κατασκευάζουν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Και ενώ η Ν.Δ. δεν κρύβει την αμηχανία για τη σύλληψη του κ. Αγγ. Κανά, τον οποίο στήριξε – από άγνοια, προφανώς, για τη δραστηριότητά του – ως ανεξάρτητο υποψήφιο για την Κοινότητα Κιμώλου, σε σκληρή και εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να εξελιχθεί η αποψινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η συζήτηση για το περίφημο ασυμβίβαστο των βουλευτών. Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής με έκθεσή του προσδιορίζει ακριβώς την έννοια του επαγγέλματος, επισημαίνοντας ότι «δραστηριότητα που δεν προσπορίζει οικονομικό όφελος σ’ αυτόν που την ασκεί δεν θεωρείται επάγγελμα».

Η γνωστή παροιμία που λέει όποιος «δεν θέλει να ζυμώσει πέντε μέρες κοσκινίζει» βρίσκει εφαρμογή από τον Ντενκτάς. Όταν ήταν στη Ν. Υόρκη, είχε χαλάσει το φαξ και δεν μπορούσε να απαντήσει αν δέχεται να συζητήσει το σχέδιο Ανάν. Χθες αρρώστησε ο σύμβουλός του επί των χαρτών και έτσι στη συνάντηση που είχε με τον κ. Κληρίδη δεν μπόρεσε να συζητήσει το εδαφικό.

Κατά τα άλλα, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα οδηγίες προς τους φορολογουμένους προκειμένου να αποφύγουν τα 15 συνηθέστερα λάθη κατά τη συμπλήρωση των δηλώσεων, ενώ η Κομισιόν επιμένει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει και νέα μέτρα για το Ασφαλιστικό.

Να πιέσουν τον Σαντάμ Χουσεΐν να αλλάξει στάση, ζητεί ο Γ. Α. Παπανδρέου από τους Άραβες συνομιλητές του. Στη φωτογραφία με τον Λιβανέζο ομόλογό του Μαχμούντ Χαμούντ

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “