Υποκλοπές και παρακολουθήσεις εν όψει ψηφοφορίας

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Το απέδειξαν για μία ακόμη φορά οι Αμερικανοί, οι οποίοι δεν αφήνουν – ιδιαίτερα αν πρόκειται για τα συμφέροντά τους – τίποτα στην τύχη.

Οι εκπρόσωποι των έξι μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, από την ψήφο των οποίων κρίνεται το αποτέλεσμα της κρίσιμης ψηφοφορίας της Παρασκευής, παρακολουθούνται από τις οι μυστικές υπηρεσίες των Αμερικανών. Οι τηλεφωνικές τους συνομιλίες και τα e-mails τους υποκλέπτονται, οι συνομιλίες καταγράφονται, όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα «Ομπσέρβερ». Την ίδια στιγμή ο Σαντάμ αφαιρεί επιχειρήματα από τα αμερικανικό οπλοστάσιο υπέρ του πολέμου καταστρέφοντας έναν έναν τους πυραύλους Αλ Σαμούντ 2, τους οποίους ο ΟΗΕ θεωρεί επικίνδυνους. Άνθρωπος-κλειδί αυτή την ώρα για την τύχη της Βαγδάτης είναι ο Έλληνας χημικός Δημήτρης Περίκος, ο αναπληρωτής διευθυντής των επιθεωρητών του ΟΗΕ στο Ιράκ. Σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο κ. Περίκος προειδοποιεί μεν το καθεστως της Βαγδάτης ότι πρέπει να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς στην καταστροφή των πυραύλων του, ενώ αναγνωρίζει ότι όσα λέει το Ιράκ για την μη ύπαρξη βιολογικών όπλων φαίνεται να είναι ειλικρινές.

Στην Ελλάδα, στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεδιπλώνονται από σήμερα τα είκοσι επτά χρόνια δράσης της 17 Νοέμβρη. Μία δίκη που θα αρχίσει με κόντρες για την είσοδο ή όχι της τηλεόρασης στον χώρο του δικαστηρίου. Ο υπουργός Τύπου πάντως με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» απαντά με σκληρή γλώσσα σε όσους διαμαρτύρονται για τη διάταξη που απαγορεύει τη ραδιοφωνική και τηλεοπτική κάλυψη της δίκης τονίζοντας: «Η δήθεν ευαισθησία τους υποκρύπτει την απογοήτευση γιατί δεν υπάρχει “τροφή για τα θηρία”, ώστε να μετατραπεί η δίκη σε ριάλιτι σόου».

Ποιος φοβάται το δημοψήφισμα στην Κύπρο για το σχέδιο Ανάν, είναι κοινό μυστικό – ο Ραούφ Ντενκτάς. Ο οποίος έχει ξεκινήσει αγώνα για τη μη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με το επιχείρημα ότι ο λαός δεν είναι ενημερωμένος για το σχέδιο. Έτσι το πιθανότερο είναι ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης στις 10 Μαρτίου θα προσέλθει στη Χάγη για να απαντήσει «όχι στο δημοψήφισμα».

Εκτός από τις προετοιμασίες για τον πόλεμο στο Ιράκ, τη δίκη της 17Ν στην Αθήνα, υπάρχει – ευτυχώς – και το καρναβάλι. Εκδηλώσεις για τον Καρνάβαλο έγιναν το Σαββατοκύριακο, ενώ το Ρίο έχει και πάλι την τιμητική του (φωτογραφία)

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “