Από τις καταγγελίες Κύρτσου - Κουρή

Ο ασκός του Αιόλου που άνοιξε εδώ και σχεδόν έναν μήνα για το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει μεν να προκαλεί τρικυμία στο κυβερνών κόμμα, αλλά τώρα συμπαρασύρει στη δίνη και τη Ν.Δ.

Οι καταγγελίες της «Αυριανής» που χθες είχαν στόχο έναν ακόμη «λοχαγό», τον βουλευτή Επικρατείας κ. Μ. Νεονάκη, συνέπεσαν με την έκδοση του βιβλίου τού τέως διευθυντή του «Ελεύθερου Τύπου» κ. Γ. Κύρτσου, ο οποίος κατηγορεί ευθέως στελέχη της Ν.Δ. αλλά και τον πρόεδρο του κόμματος για σχέσεις εξάρτησης με επιχειρηματικά συμφέροντα. Και το γαϊτανάκι συνεχίστηκε με τον Γιώργο Κουρή να εμπλέκει στην υπόθεση Νεονάκη συγγενικά πρόσωπα του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Βουλγαράκη.

Πώς αντέδρασαν οι ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων; Με εντελώς διαφορετικές τακτικές. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε εντολή στα στελέχη του να αποφύγουν οποιαδήποτε δημόσια αντιπαράθεση για να μη δώσουν την εντύπωση ότι τη Ρηγίλλης την ανησυχούν οι καταγγελίες Κύρτσου. Αντίθετα, ο κ. Κ. Σημίτης προειδοποίησε ότι οι πιέσεις που ασκούνται με τις καταγγελίες αυτές δεν θα τον αποσπάσουν από τον προγραμματισμό του. Πάντως, ο κ. Νεονάκης προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του κ. Κουρή, ενώ δίωξη κατά του εκδότη της «Αυριανής» άσκησε η Εισαγγελία με βάση τη δεύτερη μήνυση του κ. Πρωτόπαπα.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα, τα οποία έρχονται από τη Σοφοκλέους και μάλιστα ύστερα από πολύ καιρό. Το Χρηματιστήριο, λοιπόν, πήρε και χθες την ανηφόρα – οι συνεδριάσεις του τις τελευταίες εβδομάδες έχουν θετικό πρόσημο – και τα χαμόγελα αισιοδοξίας επέστρεψαν σε επενδυτές και εγκλωβισμένους, οι οποίοι ελπίζουν σε καλύτερες ημέρες.

Καλύτερες ημέρες όμως έρχονται και για χιλιάδες πανεπιστημιακούς, καθώς η κυβέρνηση ικανοποιεί το παλιό αίτημά τους για αυξήσεις που φθάνουν μέχρι και 20%.

Κατά τα άλλα, στην Κύπρο συνεχίζονται οι επισκέψεις ένθεν και ένθεν της Πράσινης Γραμμής, ενώ η Λευκωσία αναμένει τις επόμενες κινήσεις του Ρ.Τ. Ερντογάν, ο οποίος φθάνει την Παρασκευή στα κατεχόμενα. Χθες, πάντως, ο υιός Ντενκτάς διεύψευσε ότι ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας πρόκειται να ανακοινώσει τολμηρά μέτρα σχετικά με την Αμμόχωστο ή την αποχώρηση τουρκικών στρατευμάτων από τα κατεχόμενα…

«Ελπίζω ότι, πλέον, και οι πιο δύσπιστοι αναγνωρίζουν το εύρος και τα επιτεύγματα της δουλειάς μας» είπε ο Πρωθυπουργός κατά την παράδοση του πρώτου Ολυμπιακού έργου

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “