N.Δ.: Aντεπίθεση με στόχο τη συσπείρωση

Το σύνθημα για την έναρξη της προεκλογικής περιόδου στο κόμμα του δίνει την Παρασκευή ο κ. K. Καραμανλής στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της N.Δ.

Ο πρόεδρος της N.Δ. στην ομιλία του θα καταστήσει σαφές ότι η όποια συναίνεση επέδειξε το κόμμα σε κρίσιμα θέματα την περίοδο της ελληνικής προεδρίας, δεν μπορεί πλέον να ισχύει, καθώς «η χώρα βρίσκεται σε διάλυση», όπως χαρακτηριστικά λένε στη Ρηγίλλης. Και θα πει στον Πρωθυπουργό πως η τελευταία υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει είναι η προσφυγή στις κάλπες για να δώσει ο λαός τη λύση.

H ακριβής διατύπωση στην ομιλία τού κ. K. Καραμανλή δεν είναι ακόμη γνωστή και μπορεί μέχρι την τελευταία στιγμή να αλλάξει, ωστόσο το νόημα είναι ότι ο πρόεδρος της N.Δ. θα ρίξει το γάντι στον κ. K. Σημίτη. H ανοιχτή αυτή πρόκληση του προέδρου της N.Δ. προς τον Πρωθυπουργό ουσιαστικά θα έχει αποδέκτη τα στελέχη του και τη βάση της N.Δ. Διότι ο κ. K. Καραμανλής γνωρίζει καλά πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει καμιά δυνατότητα να επιβάλει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. «Ο κ. K. Καραμανλής θα μιλήσει για εκλογές τώρα, διότι θέλει να κινητοποιήσει τη βάση του κόμματος και να θέση σε εγρήγορση όλο τον κομματικό μηχανισμό ώστε να μην υπάρξει αιφνιδιασμός στην περίπτωση που ο K. Σημίτης προκηρύξει εκλογές το φθινόπωρο», λέει στενός συνεργάτης του.

Πάντως, στη Ρηγίλλης πληθαίνουν τα στελέχη που εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανόν οι εκλογές να γίνουν το φθινόπωρο. Το βασικό επιχείρημα των υποστηρικτών αυτής της άποψης είναι πως το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση βρίσκονται σε πρωτοφανή κρίση και ο κ. K. Σημίτης δεν θα αντέξει να κυβερνήσει μέχρι τον Μάιο του 2004 όπως θα επιθυμούσε.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “