Kαι συντροφικές αιχμές στη N.Δ.

Φουρτούνα στο εσωτερικό της N.Δ. προκάλεσε η δήλωση του γραμματέα του κόμματος Ευάγγ. Μεϊμαράκη για το άνοιγμα όλων των κωδικών. Μιλώντας στον Φλας ο κ. Μεϊμαράκης όχι μόνο επανέλαβε τη δήλωσή του στα «NEA», αλλά άφησε σαφείς αιχμές κατά του βουλευτή Π. Καμμένου, ο οποίος, ως γνωστόν, μόνος του έχει δηλώσει ότι έχει κάνει τζίρο 9 δισ. στο Χρηματιστήριο: «Βεβαίως και να ερευνηθούν όλα, είπε. Επειδή καταλαβαίνω πού το πάτε, με ρώτησαν και πριν από λίγο για τον κ. Καμμένο. Ο κ. Καμμένος είναι ένας εκλεκτός συνάδελφος με πολύ υψηλή οικονομική επιφάνεια και βγήκε βουλευτής με σταυρό, γνωρίζοντας οι πολίτες ότι είναι επιχειρηματίας και τα χρήματά του τα επένδυε πολλές φορές στο Χρηματιστήριο». Ο κ. Μεϊμαράκης ρωτήθηκε αν η εκλογή με σταυρό είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ και απάντησε ξερά «όχι»!..
Έβερτ: Και για διοικητές

E. Μεϊμαράκης
Πάντως, από τις ποικίλες αντιδράσεις που προκάλεσε το θέμα με τους κωδικούς, αξιοσημείωτη ήταν η παρέμβαση του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ.

Π. Καμμένος
Ο κ. Έβερτ με επιστολή του στα «NEA» τόνισε ότι «δεν αρκεί να έρθουν στο φως μόνο οι κωδικοί των βουλευτών. Θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα και οι ενδεχόμενοι κωδικοί διοικητών και υποδιοικητών μεγάλων οργανισμών, όπως της Αγροτικής Τράπεζας, της Εμπορικής Τράπεζας, της Εθνικής Τράπεζας, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, οι οποίοι λόγω της εσωτερικής πληροφόρησης που διαθέτουν δεν επιτρέπεται να παίζουν στο Χρηματιστήριο».

Δ. Κωστόπουλος
Από τα αξιοσημείωτα στοιχεία της ενδονεοδημοκρατικής φουρτούνας που προκάλεσε η απαίτηση των Ευάγγ. Μεϊμαράκη και Πρ. Παυλόπουλου χθες να ανοιχθούν όλοι οι κωδικοί των βουλευτών, είναι η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου για θέματα οικονομίας της N.Δ. Δημ. Κωστόπουλου, ο οποίος ανέφερε: «H προσπάθεια αυτή έχει έναν και μόνο στόχο: να καλύψει τις αδικοπραξίες που έγιναν στο Χρηματιστήριο με εσωτερική πληροφόρηση κυρίως από ανθρώπους που είχαν πλήρη γνώση των πεπραγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το μόνο που θα φέρει είναι μια σύγχυση».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “