Nέα κόντρα με αφορμή το αίτημα για πρόωρες εκλογές

Με προσωπικές αιχμές, χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, αλλά και με αναφορές στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας στο κόμμα του συνεχίστηκε χθες η αντιπαράθεση των κ.κ. Χρ. Πρωτόπαπα και Θ. Ρουσόπουλου για το αίτημα της N.Δ. περί πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Χρ. Πρωτόπαπας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέδειξε το θέμα των διαφορετικών απόψεων που έχουν εκφρασθεί από τους κ.κ. B. Μεϊμαράκη και M. Έβερτ για το ενδεχόμενο η αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. «Ο Ευ. Μεϊμαράκης είπε ότι το κόμμα του μελετά την κατάθεση πρότασης μομφής, ενώ ο κ. M. Έβερτ είπε ότι αυτό δεν έχει νόημα. Και ερωτώ: Ποια τελικά είναι η άποψη της N.Δ.; Ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης ή αυτά που είπε ο κ. M. Έβερτ; Και περί εκλογών, ισχύουν αυτά που είπε ο αρχηγός ή αντικρουόμενες αναλύσεις των στελεχών;».

H απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της N.Δ. ήταν αποκαλυπτική της νέας φάσης στην οποία έχει εισέλθει η αντιπαράθεση των δύο εκπροσώπων. Ο κ. Θ. Ρουσόπουλος ανέδειξε το εσωκομματικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο κ. Χρ. Πρωτόπαπας όταν στη Σύνοδο Κορυφής της Χαλκιδικής είχε ερωτηθεί αν πρόκειται να αντικατασταθεί ο κ. K. Λαλιώτης και απάντησε «δεν νομίζω», προκαλώντας την οργή του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. «Ο κ. Πρωτόπαπας εσχάτως άλλα δεν νομίζει και άλλα δεν καταλαβαίνει. Για να τον βοηθήσουμε, επαναλαμβάνουμε: H μόνη πρωτοβουλία που απέμεινε στον κ. Σημίτη είναι να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία. Το συμφέρον του τόπου επιβάλλει εκλογές τώρα. Τελεία και παύλα» δήλωσε με έμφαση ο κ. Θ. Ρουσόπουλος. Στο ίδιο κλίμα και στον ίδιο τόνο ήταν η ανταπάντηση του κ. Χρ. Πρωτόπαπα στην απάντηση του κ. Θ. Ρουσόπουλου. Ανέδειξε και εκείνος τις κακές πολιτικές και προσωπικές σχέσεις των στελεχών της N.Δ. «Ρώτησε τουλάχιστον ο κ. Ρουσόπουλος όλα τα στελέχη της N.Δ. πριν μιλήσει ή αύριο θα τον αδειάσουν πάλι; Για να τον βοηθήσουμε, του συστήνουμε να το κάνει».

Και ο κ. Θ. Ρουσόπουλος έκλεινε την αυλαία της χθεσινής βεντέτας των εκπροσώπων με το εξής σχόλιο: «Πάλι εξ ιδίων κρίνει ο κ. Πρωτόπαπας. Οι πρόσφατες τραυματικές εμπειρίες του από τα αδειάσματα κορυφής τον οδηγούν σε εκτός τόπου και χρόνου αναφορές».

Βροχή επερωτήσεων

Με βροχή ερωτήσεων και επερωτήσεων που κατέθεσε χθες, η Νέα Δημοκρατία μεταφέρει την αντιπαράθεσή της με την κυβέρνηση και στη Βουλή.

Με την έναρξη του A’ Θερινού Τμήματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Προκόπης Παυλόπουλος επανήλθε στα θέματα που σχετίζονται με το Χρηματιστήριο και με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φοίβο Ιωαννίδη, ζητά να κληθεί σε ακρόαση από την Επιτροπή το αργότερο μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Σταύρος Θωμαδάκης.

Με την ίδια επιστολή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ζητά να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και ο πρόεδρος του ΕΣΡ κ. Γ. Λασκαρίδης προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις του για το νομοσχέδιο για τα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας, το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “