Tους... ξεκούρδισε

ΥΠΑΡΧΕΙ κανείς πολίτης αυτής της χώρας που να διαφωνεί με το περίφημο πακέτο Σημίτη ή την κοινωνική χάρτα. H απάντηση είναι όχι, αφού καλοδεχούμενο είναι ότι αυξάνει το εισόδημά μας ή βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας.

Από την άλλη υπάρχει κανείς που να μην πιστεύει ότι πρόκειται για προεκλογικές παροχές που υπαγορεύονται από την πίεση του κακού κλίματος που υπάρχει για την κυβέρνηση; H απάντηση είναι πάλι όχι.

… υποψιασμένοι πολίτες
TO ΕΡΩΤΗΜΑ λοιπόν είναι αν οι προεκλογικές αυτές παροχές πέτυχαν το στόχο τους: Να πεισθούν οι ψηφοφόροι ότι το ΠΑΣΟΚ αποκτά ξανά κοινωνικά αντανακλαστικά και εάν κερδίσει και πάλι τις εκλογές θα ρίξει και πάλι το βάρος στα λαϊκά στρώματα που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κομματικής του βάσης. H απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν έχει ακόμη δοθεί. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση Σημίτη είχε μεγάλες επιτυχίες στην ένταξη της Κύπρου ή στην εξάρθρωση της τρομοκρατίας. Όπως γνωρίζουν επίσης ότι η σφιχτή οικονομική πολιτική και το ευρώ έχουν αδυνατίσει το πορτοφόλι τους. Το ισοζύγιο ανάμεσα στα υπέρ και τα κατά θα φανεί στην κάλπη.

… σε μια κουταλιά νερό
Ο κ. K. ΣΗΜΙΤΗΣ πάντως μπορεί να μην κατάφερε μέχρι στιγμής με τις πρωτοβουλίες του να ταρακουνήσει όσο θα ήθελε τους ψηφοφόρους, κατάφερε ωστόσο να αποσυντονίσει την N.Δ. Να ξεκουρδίσει το επιτελείο της και να ξαναθυμίσει στους πολίτες όλες τις αδυναμίες της ηγετικής ομάδας. Μιας ηγετικής ομάδας που επιχειρεί να πείσει τους Έλληνες ότι είναι ισχυρή και έχει τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες εφόσον κληθεί να κυβερνήσει τον τόπο. Μιας ηγετικής ομάδας που είναι προφανές ότι πνίγηκε σε μια κουταλιά νερό. Αντί του μωσαϊκού απόψεων που διατύπωσαν τα στελέχη της θα μπορούσε με λόγια απλά να πει αυτό που είπε για τις παροχές ο κόσμος. «Καλές οι παροχές. Μήπως τις θυμήθηκαν αργά;».

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “