Aντεπίθεση ετοιμάζει η N.Δ.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Ρηγίλλης μετά το πρώτο σοκ και την αμηχανία που προκάλεσαν οι ραγδαίες εξελίξεις με τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ.

H αντιπολιτευτική τακτική της N.Δ. για τις προσεχείς εβδομάδες συμπυκνώνεται στη φράση που αποτυπώθηκε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του κ. K. Καραμανλή «όχι στα ψεύτικα διλήμματα, το αίτημα για αλλαγή είναι καθολικό»
Οι επιτελείς της N.Δ. περνούν τώρα στην αντεπίθεση σε μια προσπάθεια να μην επιτρέψουν, όπως υποστηρίζουν, στο κυβερνών κόμμα να ανασυνταχτεί και να αλλάξει το δυσμενές γι’ αυτό σήμερα πολιτικό κλίμα. «Όχι στα ψεύτικα διλήμματα, το αίτημα για αλλαγή είναι καθολικό». Σ’ αυτή τη φράση, που αποτυπώθηκε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του κ. K. Καραμανλή, συμπυκνώνεται η αντιπολιτευτική τακτική της N.Δ. για τις προσεχείς εβδομάδες.

«Οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν», τονίζουν κορυφαία στελέχη και εξηγούν: «Στο πίσω μέρος του μυαλού μας υπήρχε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα οδηγηθεί στις κάλπες με σταυρωμένα τα χέρια για μια βέβαιη ήττα. Δεν μπορούσαμε ωστόσο να προβλέψουμε τον αιφνιδιασμό του Πρωθυπουργού, όπως δεν μπορούσαν άλλωστε να το προβλέψουν και οι περισσότεροι υπουργοί του. Σε κάθε περίπτωση τώρα απαιτούνται από εμάς συντονισμένες κινήσεις για την αντιμετώπιση των νέων δεδομένων».

Αυτοπεποίθηση

H πρώτη κίνηση, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Ρηγίλλης, είναι η ηγεσία του κόμματος να εμφυσήσει και πάλι αυτοπεποίθηση στους βουλευτές και στα στελέχη, ώστε να περάσει το μήνυμα ότι οι όποιες αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι ικανές να ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό και η N.Δ. εξακολουθεί να είναι η κυρίαρχη δύναμη. Παράλληλα θα δοθούν οδηγίες προς όλους τους βουλευτές και τα στελέχη να εκφράζονται με ενιαίο πολιτικό λόγο όταν επικοινωνούν με τον κόσμο και κυρίως όταν εμφανίζονται στα MME. H πρώτη γραμμή προς τα στελέχη, η οποία λειτούργησε και ως ένεση αισιοδοξίας στους ψηφοφόρους, ήταν το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του κ. K. Καραμανλή. Ένα μήνυμα καθαρά πολιτικό, με σαφείς αναφορές στις νέες εξελίξεις. «Το 2004 είναι χρονιά εκλογών.

Οι πολίτες αποφασίζουν για νέα προοπτική. Για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης. Ήρθε η ώρα να περάσουμε από την εποχή της αλαζονείας σε μια νέα εποχή διαλόγου, συνεργασίας και μεταρρυθμίσεων», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «H εμπειρία μας δεν μας εγκλωβίζει σε ψεύτικα διλήμματα και ανέξοδους εντυπωσιασμούς, το αίτημα της αλλαγής είναι σήμερα καθολικό».

Τα ψηφοδέλτια

H τρίτη κίνηση του κ. K. Καραμανλή θα είναι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να κλείσει με δύο βασικές εκκρεμότητες: την παρουσίαση του προγράμματος και την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων. «Είναι γεγονός ότι έχουμε καθυστερήσει στο πρόγραμμα, αλλά αυτό δεν οφείλεται στην οργανωτική ανεπάρκεια αλλά στο ατύχημα που είχε πρόσφατα ο κ. Γ. Σουφλιάς», λένε στη Ρηγίλλης.

Και πράγματι η υγεία του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού δεν του επέτρεπε τον προηγούμενο μήνα δημόσιες εμφανίσεις για την παρουσίαση του προγράμματος, το οποίο καταρτίστηκε υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του. Ως προς τα ψηφοδέλτια, όπως παραδέχονται κορυφαία στελέχη, πράγματι έχουν καθυστερήσει αρκετά ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρώσει εγκαίρως αυτή τη διαδικασία και ήδη υποψήφιοι τρέχουν στο κυνήγι του σταυρού.

Στη Ρηγίλλης υποστηρίζουν ότι αυτή η καθυστέρηση είναι για καλό, διότι, όπως λένε, θα υπάρξουν εκπλήξεις με προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης και του θεάματος, οι οποίες βολιδοσκοπούνται και ανταποκρίνονται θετικά. Παράλληλα τονίζουν ότι η ανανέωση σε πρόσωπα θα είναι εντυπωσιακή, ο μέσος όρος ηλικίας των υποψηφίων θα κατέβει αισθητά ενώ δεν θα πάρουν το χρίσμα υποψήφιοι που στο παρελθόν έχουν αποτύχει περισσότερο από δύο φορές να εκλεγούν.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “