Yποβόσκει νέα ενδοκυβερνητική κρίση

Το πνεύμα των ημερών φαίνεται ότι δεν επηρεάζει καθόλου τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα στη N.Δ., τα οποία συνεχίζουν τις δημόσιες μετωπικές συγκρούσεις.

Το «χαστούκι» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον περίφημο βασικό μέτοχο, με τη διαπίστωση ότι δεν συνάδει με το ευρωπαϊκό δίκαιο, έδωσε την αφορμή για τη νέα ενδοκυβερνητική κρίση. Ο κ. Γ. Σουφλιάς, που είχε διαφωνήσει εγκαίρως, αισθάνεται τώρα δικαιωμένος και επιτέθηκε στους επικριτές του, δηλαδή κυρίως στο επιτελείο του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. Λάδι στη φωτιά όμως έριξε και ο επίτροπος κ. Στ. Δήμας, ο οποίος έσπευσε να προβλέψει ότι ο νόμος θα αλλάξει κατά τη συζήτησή του στη Βουλή προκειμένου να προσαρμοστεί στο Κοινοτικό Δίκαιο.

ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ τώρα ήταν στραβό το… κλίμα, το έφαγε και η κακοκαιρία και ολοκληρώθηκε το κακό. Σαν να μην έφτανε ο πεσμένος τζίρος της τάξεως του 50%, από χθες με πρόσχημα τις κακές καιρικές συνθήκες του τελευταίου 24ώρου – διότι μέχρι προχθές είχαμε λιακάδα χαρά θεού – απογειώθηκαν οι τιμές στα οπωροκηπευτικά. Σε είδη ευρείας κατανάλωσης μάλιστα, όπως τα αγγούρια και τα λάχανα, οι ανατιμήσεις άγγιξαν το 15%!

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ πορεία με εκείνη της αγοράς θα ακολουθούν ωστόσο τα εισοδήματα των εργαζομένων. Το οικονομικό επιτελείο κατέληξε να εισηγηθεί στον Πρωθυπουργό πενιχρές αυξήσεις για το 2005 σε μισθούς, συντάξεις αλλά και στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ. Και να φαντασθεί κανείς ότι έχουν περάσει μόλις 9 μήνες από τις προεκλογικές εξαγγελίες της N.Δ. για ενίσχυση των ασθενέστερων στρωμάτων.

ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ πάντως σε όλο τον πλανήτη εξακολουθούν να είναι στραμμένοι στην κόλαση της Νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς κάθε μέρα ο κατάλογος των νεκρών μεγαλώνει τόσο πολύ που ξεπερνά κάθε φαντασία, ενώ το δράμα όσων έχουν επιζήσει δεν περιγράφεται με λόγια. Κακά είναι τα μαντάτα και για τη χώρα μας, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν Έλληνες αγνοούμενοι και οι ελπίδες για τον εντοπισμό τους όσο περνούν οι ώρες λιγοστεύουν.

ΑΡΧΙΣΑΝ για τα καλά οι προεκλογικές εκδηλώσεις στα παλαιστινιακά εδάφη εν όψει των εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τις 9 Ιανουαρίου 2005. Εδώ, ο ηγέτης της PLO Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος θεωρείται φαβορί στις προεδρικές εκλογές, επί το έργον…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “