Οι «γενναίοι» του κάμπου

EINAI ΑΛΗΘΕΙΑ ότι ουδέποτε η ηγεσία της N.Δ. επισήμως και δημοσίως προέτρεψε τους αγρότες να κλείσουν τους δρόμους. Είναι αλήθεια ότι ουδέποτε επισήμως και δημοσίως υποσχέθηκε εθνική χρηματοδότηση για το βαμβάκι. Είναι κοινό μυστικό όμως ότι οι βουλευτές και τα στελέχη της έκλειναν πονηρά το μάτι στους αγρότες. Τους ενθάρρυναν να στήνουν μπλόκα και να κόβουν την Ελλάδα στα δύο. Ύστερα γελούσαν με τα παθήματα της «ανάλγητης» κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και καρπώνονταν την αγανάκτηση των αγροτών.

Ποτέ τα «φιλελεύθερα» στελέχη της N.Δ. δεν είπαν την ωμή αλήθεια σ’ αυτούς τους ανθρώπους: ότι δηλαδή δεν είναι δυνατόν να δημιουργήσουμε αγρότες – δημοσίους υπαλλήλους με τη διαρκή επιδότηση προϊόντων που η Ευρώπη τα βρίσκει αλλού πολύ φθηνότερα. Πολύ περισσότερο ποτέ δεν τους είπαν ότι οι επιδοτήσεις τέλειωσαν, είτε η κυβέρνηση είναι «πράσινη» είτε είναι «γαλάζια».

Βεβαίως, μέσα σ’ αυτό το αλαλούμ είναι κατανοητή η αγωνία των βουλευτών που εκλέγονται σε αγροτικές περιοχές να υπόσχονται τα πάντα και οι πιο «γενναίοι» να φωτογραφίζονται πάνω στα τρακτέρ για τον πολυπόθητο σταυρό.

Όμως τίποτα στη ζωή και κυρίως στην πολιτική δεν είναι χωρίς κόστος. Και τώρα οι βουλευτές και τα στελέχη της N.Δ. δεν είναι απλώς θεατές, ούτε κομπάρσοι στο ίδιο έργο που παίζεται την τελευταία δεκαετία στη χώρα μας. Είναι οι πρωταγωνιστές που πρέπει να δώσουν τη λύση. Με ποιον τρόπο αλήθεια;

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “