Tο σύνθημα «όλα τα λεφτά - όλα τα κιλά» ξεσηκώνει τους αγρότες

Μετά τα παζάρια και τις υποσχέσεις για άτοκα δάνεια προς τους αγρότες, τώρα η N.Δ. απειλεί με διαγραφές τα κομματικά συνδικαλιστικά στελέχη που σχεδιάζουν να πρωτοστατήσουν στα μπλόκα.

Στη Ρηγίλλης πιστεύουν ότι με το καρότο και το μαστίγιο θα αποφύγουν για φέτος, πρώτο χειμώνα της διακυβέρνησής τους, να κοπεί η χώρα στα δύο. Προς το παρόν, η τακτική δεν φαίνεται να έχει αποτέλεσμα. Το σύνθημα του κάμπου «όλα τα λεφτά – όλα τα κιλά» ξεσηκώνει τον κόσμο στη Θεσσαλία αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα που είχε επενδύσει πολλά στις προεκλογικές υποσχέσεις των βουλευτών της N.Δ. για αύξηση του εισοδήματος των αγροτών. Σήμερα πάντως είναι η κρίσιμη μέρα, καθώς οι εκπρόσωποι των αγροτών συναντώνται με τον κ. E. Μπασιάκο.

ΔΕΝ EINAI, όμως, αυτός ο μόνος πονοκέφαλος της κυβέρνησης. Ο Ιανουάριος επιφυλάσσει πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις. H ακρίβεια παίρνει δραματικές διαστάσεις, ο πληθωρισμός θα κινηθεί στο 4%, ενώ οι αυξήσεις θα κυμανθούν μόλις στο 3,5%.

ΑΛΛΑ και στο ΠΑΣΟΚ, τα όργανα δεν σταματούν. Οι σχέσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Τα χαμόγελα για νέο ξεκίνημα στις σχέσεις τους το 2005 κράτησαν ένα μόλις 24ωρο και αμέσως μετά βγήκαν τα μαχαίρια. Ο κ. Ευ. Βενιζέλος δέχεται επικρίσεις για ολιγωρία στην Εξεταστική Επιτροπή για θέμα στο οποίο είχε την ευθύνη. Και το χειρότερο, δέχθηκε σαφείς βολές από τον πρόεδρο ότι αν η κυβέρνηση Σημίτη είχε πράξει όσα μπορούσε για τη διαφάνεια, τώρα το ΠΑΣΟΚ δεν θα ήταν απολογούμενο για το θέμα της διαπλοκής.

ME ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ πλειοψηφία 500 ψήφων σε σύνολο 677 ενέκρινε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη Συνθήκη που θεσπίζει το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Ακόμα και οι εισηγητές της εντυπωσιάστηκαν. Οι μειοψηφήσαντες αρνητές του Συντάγματος (ανάμεσά τους οι ευρωβουλευτές του KKE, του ΣΥΝ, καθώς και ο Γιώργος Καρατζαφέρης) πάντως, σήκωσαν μέσα στην Ολομέλεια πανό διαμαρτυρίας με φράσεις όπως «Αυτό το Σύνταγμα είναι ο θάνατός μας» και «Όχι στο όνομά μου». Σε εκδήλωση για το Ευρωσύνταγμα χθες στο Ζάππειο ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης είπε ότι η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα επικυρώσουν τη Συνταγματική Συνθήκη, ενώ η αρμόδια συντονίστρια του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου κατήγγειλε τις κυβερνήσεις όλων των κρατών – μελών ότι δεν έχουν κάνει βήματα για τη δημιουργία «ευρωπαϊκής συνείδησης» των πολιτών.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “