Eνώ οι θερμοκρασίες βρίσκονται στην αγορά κάτω από το μηδέν

Μπορεί η κακοκαιρία να μην ήρθε με την πρωτοφανή σφοδρότητα που περίμενε η EMY από το βράδυ της Κυριακής στο Λεκανοπέδιο.

Ωστόσο, στην αγορά οι « θερμοκρασίες» μέρες τώρα – για την ακρίβεια από την επομένη των εορτών – βρίσκονται κάτω από το μηδέν και απειλούν πια με λουκέτο εκατοντάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου αλλά η σκληρή πραγματικότητα, διότι η σημερινή μεγάλη καθίζηση της εμπορικής δραστηριότητας είναι το τρίτο πλήγμα που δέχεται το εμπόριο. Το πρώτο ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τους λόγους που όλοι ξέρουμε και το δεύτερο η υποτονική κίνηση κατά την εορταστική περίοδο. Και τώρα έρχεται το τρίτο «χαστούκι» στην αγορά: ο τζίρος μειώθηκε κατά 30% σε σχέση με πέρυσι!

ΠΑΝΤΩΣ, ο νέος μεγάλος πονοκέφαλος της κυβέρνησης είναι ο Ολυμπιακός. Το Μέγαρο Μαξίμου και η Ρηγίλλης δεν κρύβουν τη μεγάλη ανησυχία τους για τις αντιδράσεις που προκαλεί στους οπαδούς του Ολυμπιακού η τιμωρία της ομάδας. Έτσι, από τον φόβο της απώλειας μεγάλης μερίδας ψηφοφόρων – μετά και το ναυάγιο στον κάμπο -, αποδεσμεύσουν τους βουλευτές Πειραιά να κινηθούν κατά βούληση ώστε, όπως χαρακτηριστικά λένε οι ίδιοι, να μη χαρίσουν τον Ολυμπιακό στο ΠΑΣΟΚ.

THN ΙΔΙΑ ώρα το θέμα που εξακολουθεί να παίζει ψηλά στην ατζέντα των ημερών είναι η πώληση της εκδοτικής εταιρείας του Γ. Μπόμπολα στον Θ. Αγγελόπουλο. Το ερώτημα των κυβερνητικών στελεχών που δείχνουν αιφνιδιασμένα είναι ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις των νέων ιδιοκτητών της εταιρείας Πήγασος – μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία, ενώ ήδη χθες ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής στο Χρηματιστήριο.

ME AYTA KAI M’ AYTA, μια νέα κρίση τύπου Σινούκ έλειπε στην κυβέρνηση. Κι όμως, χρειάστηκαν 8 ώρες για να «ξυπνήσει» η ΥΠΑ και να αναλάβει δράση στο ναυάγιο του κορεάτικου πλοίου που έγινε δυτικά των Ψαρών. H αδράνεια της χώρας όπως ήταν επόμενο έδωσε τη δυνατότητα στην Τουρκία να προχωρήσει σε έρευνες στα δικά μας χωρικά ύδατα.

KAI TA ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ δεν έχουν τέλος. Την Παρασκευή ανοίγει για τα καλά το μέτωπο της Παιδείας. Την ώρα που θα διεξάγεται στο Ζάππειο ο εθνικός διάλογος για το μείζον αυτό ζήτημα, θα απεργούν πανεπιστημιακοί, φοιτητές καθηγητές, μαθητές και… πάει λέγοντας.

Ο ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Ζάο Ζιγιάνγκ πέθανε χθες, σε ηλικία 85 ετών, μέσα στη σιωπή. Είχε περιπέσει σε δυσμένεια και ζούσε υπό περιορισμόν. H κινεζική ηγεσία αποσιώπησε τον θάνατό του, ο οποίος έγινε γνωστός από την κόρη του.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “