Eνώ οι αγρότες... έφαγαν πόρτα στο Mέγαρο Mαξίμου

Όλα τά ‘χαμε, οι τρομοκρατικές επιθέσεις μάς έλειπαν. Το ενδεχόμενο εμφάνισης μιας νέας γενιάς τρομοκρατών στη χώρα μας προκαλεί πονοκέφαλο στην Ελληνική Αστυνομία.

Μετά τη δολοφονία του ειδικού φρουρού Χρ. Αμανατίδη έξω από την κατοικία του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου, μια πολύ καλά οργανωμένη ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στου Γκύζη ήρθε να ξυπνήσει τα αντιτρομοκρατικά ανακλαστικά της ΕΛ.ΑΣ. Ο τρόπος που κινήθηκαν οι δράστες καθώς και ο τρόπος που διέφυγαν, ανοίγοντας πυρ εναντίον αστυνομικών, δημιουργεί σοβαρό προβληματισμό. Και το πιο ανησυχητικό απ’ όλα είναι το όπλο που χρησιμοποίησαν οι κακοποιοί. Είναι όμοιο – εξετάζεται αν είναι και το ίδιο – με εκείνο που εκλάπη από τον άτυχο ειδικό φρουρό μετά τη δολοφονία του.

EN ΜΕΣΩ αγροτικών κινητοποιήσεων, χθες, οι αγρότες… έφαγαν πόρτα στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός αρνήθηκε να τους συναντήσει και τους παρέπεμψε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγ. Μπασιάκο. Και ίσως αυτή να είναι για κάποιους η ορθή διαδικασία. Δεν γίνεται κάθε κοινωνική ομάδα όταν κινητοποιείται να απαιτεί να συνομιλήσει με τον επικεφαλής της κυβέρνησης. Εδώ όμως υπάρχει σημαντικός λόγος που κάνει τη διαφορά. Ο κ. K. Καραμανλής ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγελλε τον κ. K. Σημίτη ότι κρυβόταν και αρνιόταν τον διάλογο με τους αγρότες.

Το ΠΑΣΟΚ, τώρα, επιχειρεί να επανασυνδέσει τις σχέσεις του με τον αγροτικό κόσμο. Ο κ. Γ. Παπανδρέου κατήγγειλε χθες την κυβέρνηση για την καταστροφική της πολιτική – όπως την χαρακτήρισε – που ακολουθεί στα προβλήματα των αγροτών και ανακοίνωσε την απόφασή του να μεταβεί το Σάββατο στη Λάρισα και να μιλήσει σε αγροτική συγκέντρωση.

ΥΠΑΡΧΕΙ ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα μας στην Ευρώπη. Πρόκειται για τη σχέση μας με τις νέες τεχνολογίες. Μόλις το 19% των Ελλήνων χρησιμοποιεί το Ίντερνετ, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 45%. H έκφραση – κλισέ της εκάστοτε αντιπολίτευσης ότι η χώρα είναι «ουραγός της Ευρώπης» σ’ αυτή την περίπτωση ταιριάζει απολύτως.

«OTAN OI άλλοι απέτυχαν, εμείς θα σώσουμε τα παιδιά μας» υπόσχεται η προεκλογική αφίσα του Συνασπισμού Ενωμένων Ιρακινών, λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές της Κυριακής. H Εκλογική Επιτροπή του Ιράκ δημοσιοποίησε χθες, μέσω της ιστοσελίδας της, τα ονόματα των περίπου 7.700 υποψηφίων στις γενικές εκλογές.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “