Eνώ η Kομισιόν δείχνει πάλι κόκκινη κάρτα

Κλιμακώνεται η κόντρα μέσω… αντιπροσώπων ανάμεσα στον Γιώργο Σουφλιά και τον Γιώργο Αλογοσκούφη. Ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Χρ. Φώλιας κατηγόρησε προχθές το ΥΠΕΧΩΔΕ ότι δεν απορροφά με την ταχύτητα που πρέπει τα κοινοτικά κονδύλια.

Μια κατηγορία που πήρε μεγάλες διαστάσεις καθώς ο κ. Φώλιας είναι πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού. H αντίδραση του Γ. Σουφλιά ήρθε διά του υφυπουργού του, κ. Θ. Ξανθόπουλου, ο οποίος όχι μόνο αμφισβήτησε τα στοιχεία αλλά συνέστησε κιόλας στον κ. Χρ. Φώλια να είναι προσεκτικός όταν δίνει στοιχεία στη δημοσιότητα. Μύλος δηλαδή. Και έπεται συνέχεια…

THN ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ η Κομισιόν έδειξε κόκκινη κάρτα στην κυβέρνηση ζητώντας μια σειρά αντιδημοτικών μέτρων που σε κάθε περίπτωση, αν δεν ματαιώνουν, σίγουρα απομακρύνουν τη δυνατότητα της υλοποίησης των προεκλογικών εξαγγελιών της N.Δ. Και τι δεν συστήνουν (απαιτούν) οι Ευρωπαίοι: H λήψη μέτρων για το Ασφαλιστικό, η μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, η μείωση του ελλείμματος και η σκλήρυνση της εισοδηματικής πολιτικής στο Δημόσιο, είναι μόνο λίγα από εκείνα που ζητά η Κομισιόν. Τα χειρότερα όμως θα έρθουν σε λίγες εβδομάδες κατά τη συνεδρίαση του ECOFIN.

ΑΛΛΑ και στην Παιδεία τα πράγματα δεν πάνε καλά. Τα περισσότερα περιφερειακά Πανεπιστήμια ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο επειδή δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τους συμβασιούχους καθηγητές. H πρώτη έκρηξη εκδηλώθηκε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ενώ καζάνι που βράζει είναι τα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Θεσσαλίας, Δημοκρίτειο και Δυτικής Μακεδονίας.

KAI ΜΕΣΑ σε όλα αυτά με κομμένη την ανάσα παρακολούθησαν χθες όσοι βρέθηκαν στο Ρίο να καίγεται από κεραυνό ένα καλώδιο στήριξης της εντυπωσιακής γέφυρας. H κυκλοφορία έχει διακοπεί και σύντομα ελπίζουμε να πληροφορηθούμε γιατί δεν λειτούργησε το σύστημα αντικεραυνικής προστασίας σε ένα τόσο σύγχρονο έργο.

KATA TA ΑΛΛΑ, οι προσλήψεις των γαλάζιων παιδιών από το παράθυρο συνεχίζονται με την περίφημη διαδικασία της προφορικής συνέντευξης. «Το διδακτορικό μπορεί να γίνει κουρελόχαρτο αν κάποιος έχει μέσο και πάρει… άριστα στην προφορική συνέντευξη», κατήγγειλαν χθες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ η βία στο Ιράκ δύο ημέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής. Χθες πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 11 επιθέσεις ανταρτών σε εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “