Eνώ... σκανδαλίζουν οι αποκαλύψεις για τους κληρικούς

Σαφές μήνυμα για σκληρή λιτότητα θέλει να περάσει στους εργαζομένους η κυβέρνηση. Μετά την προωθούμενη αύξηση-φιλοδώρημα στο ΕΚΑΣ η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε εισοδηματική πολιτική που θα κινείται γύρω στο 3% και θα σημαίνει μείωση εισοδήματος για εκατομμύρια πολίτες. Και όποιος αντέξει…

Στην αγορά, πάντως, έπειτα από πολύ καιρό, χθες χαμογέλασαν λίγο οι έμποροι, καθώς οι μεγάλες εκπτώσεις – μέχρι και 50% την πρώτη ημέρα – προκάλεσαν κάπως το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Είναι αυτονόητο, ωστόσο, πως ό,τι και να γίνει σε 28 ημέρες που θα διαρκέσουν, οι εκπτώσεις δεν μπορεί να καλύψουν τα σπασμένα τόσων μηνών που τα μαγαζιά ήταν άδεια.

KATA TA ΑΛΛΑ, εξακολουθούν να… σκανδαλίζουν την κοινή γνώμη οι αποκαλύψεις που βλέπουν κάθε ημέρα τη δημοσιότητα για τη δράση ορισμένων κληρικών. Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος βρίσκεται στην πιο δεινή θέση από την ημέρα που κάθησε στον αρχιερατικό θρόνο, εμφανίστηκε με τη ρομφαία… αρχαγγέλου της κάθαρσης. Δήλωσε ότι δεν θα κάνει κανένα συμβιβασμό και άφησε να εννοηθεί πως δεν είναι διατεθειμένος να συγκαλύψει ούτε ακόμη και πρόσωπα του περιβάλλοντός του. Δυστυχώς, όμως, όλα δείχνουν ότι αυτή η υπόθεση έχει βάθος και πλάτος και το απόστημα στον κλήρο είναι μεγαλύτερο από εκείνο που μπορούσε κανείς να φαντασθεί.

KAI AN TO ένα θέμα που κυριαρχεί στις συζητήσεις είναι όσα ανήκουστα συμβαίνουν στους κόλπους της Εκκλησίας, το άλλο είναι οι περιβόητες λίστες των δημοσιογράφων. Μόνο που ο θησαυρός αποδείχθηκε… άνθρακες, καθώς δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα περίπου 1.000 δημοσιογράφων οι οποίοι απλώς εργάζονται στο Δημόσιο. Και λοιπόν;

KAI ΜΕΣΑ σε όλα αυτά, νέος διατροφικός εφιάλτης χτυπά ξανά την πόρτα μας. Μετά τις «τρελές αγελάδες» που επέφεραν τον θάνατο σε δεκάδες συνανθρώπους μας, τώρα έχουμε τα «τρελά κατσίκια». Προς το παρόν, ο Ευρωπαϊκός Φορέας Τροφίμων συνιστά ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Καλού κακού, πάντως, ας αποφεύγουμε το κατσικίσιο κρέας αυτή την ώρα.

ΣΤΟ IPAK συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων, με επικρατέστερο ως πρώτο κόμμα τη σιιτική Συμμαχία Ενωμένων Ιρακινών. Την ίδια ώρα, ένα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας δείχνει συλληφθέντες που θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στην ομάδα του υπαρχηγού της Αλ Κάιντα, αλ Ζαρκάουι. H αναταραχή στο Ιράκ όμως δεν σταματάει. Οργάνωση ανακοίνωσε σε ισλαμική ιστοσελίδα ότι κρατά ως όμηρο έναν Αμερικανό και απειλεί να τον αποκεφαλίσει αν οι Ιρακινοί που κρατούνται σε αμερικανικές φυλακές στο Ιράκ δεν απελευθερωθούν μέσα σε 72 ώρες.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “