Eνώ νέα τροπή παίρνει το σίριαλ για τις λίστες

Σε κορυφαίο θέμα της αντιπαράθεσης του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση ανέδειξε χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Μιλώντας χθες στη Βουλή, επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του Πρωθυπουργού και δεσμεύτηκε πως όταν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές θα καταργήσει τις προσωπικές συνεντεύξεις στις προσλήψεις, διότι, όπως είπε, «απειλούν να τινάξουν στο αέρα κάθε έννοια δημοκρατίας και αξιοκρατίας». Ανέφερε μάλιστα ότι κυκλοφορεί πως τα «γαλάζια παιδιά» θα προσέρχονται στα κομματικά γραφεία για ρουσφέτι με το… παρασύνθημα – όπως είπε – μια γαλάζια γραβάτα ή ένα γαλάζιο μαντίλι! Την ίδια ώρα η βασική προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης, που ήταν η μονιμοποίηση των συμβασιούχων, θα ισχύσει μόνο για λίγους τυχερούς. Μόνο ένας στους 10 τελικά θα μονιμοποιηθεί. Αυτό σημαίνει ότι ο τελικός αριθμός θα είναι περίπου 25.000 εργαζόμενοι!

ΟΣΟ ΓΙΑ TO σίριαλ με τις περίφημες λίστες των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Δημόσιο, χθες πήρε νέα τροπή. Παρενέβη η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και ζήτησε εξηγήσεις τόσο από τον υπουργό Επικρατείας όσο και από την Ένωση Συντακτών για τη δημοσίευση των ονομάτων δημοσιογράφων που έγινε χωρίς την έγκριση των ιδίων.

ΠΑΝΤΩΣ, οι προβολείς παρέμειναν και χθες προσανατολισμένοι στα όσα ανομολόγητα συμβαίνουν στην Εκκλησία, καθώς άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες καμπάνες. Ο Γιοσάκης τίθεται σε αργία, ο Μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων τίθεται σε διαθεσιμότητα, ενώ ο Θεσσαλιώτιδος θα απολογηθεί εγγράφως την ερχόμενη Τρίτη. Ο Αρχιεπίσκοπος, μπροστά στην καταιγίδα που έχει ξεσπάσει, προσφεύγει τώρα στους πιστούς, στους οποίους… αναθέτει την κάθαρση στους κόλπους της Εκκλησίας…

ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΕΠΙΜΑΧΟ χώρο της Δικαιοσύνης τώρα, δύο τουλάχιστον επίορκοι δικαστές θα βρεθούν την ερχόμενη εβδομάδα αντιμέτωποι με τις ποινικές τους ευθύνες, ενώ ταυτόχρονα βλέπουν την πόρτα της εξόδου από το δικαστικό σώμα.

H IPAKINH ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ και η Αμερικανίδα που θρηνεί τον χαμό του γιου της. H Σάφια Τάλεμπ αλ-Σουχαΐλ παρέστη ως επίσημη προσκεκλημένη του Αμερικανού Προέδρου στην ομιλία του για την κατάσταση του έθνους. Εκεί συνάντησε την Τζάνετ Νόργουντ, η οποία έχασε πρόσφατα τον γιο της Βύρωνα που υπηρετούσε ως πεζοναύτης στο Ιράκ. Οι δύο γυναίκες παρέμειναν σφιχταγκαλιασμένες για αρκετή ώρα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “