Tα σκάνδαλα φθάνουν στην αυλή του

Με συντριπτική πλειοψηφία εκλέγεται σήμερα ο 6ος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας – ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, Κάρολος Παπούλιας.

Αυτή όμως τη σημαντική μέρα για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος κυριαρχούν περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα πρωτοφανή σκάνδαλα που συγκλονίζουν την Εκκλησία, απογοητεύουν τους πιστούς και προκαλούν πια σοβαρούς τριγμούς στον θρόνο ακόμη και του ίδιου του Αρχιεπισκόπου.

ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ – με ροζ φωτογραφίες, αλλά και διασυνδέσεις με έμπορο ναρκωτικών που είχε σταλεί στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ως απεσταλμένος της Αρχιεπισκοπής – παίρνουν τη μορφή χιονιστοβάδας. Έτσι, ο άλλοτε πανίσχυρος κ. Χριστόδουλος, ο οποίος επί χρόνια βρέθηκε στην κορυφή της δημοτικότητας και έπαιξε σημαντικό πολιτικό ρόλο, τώρα δίνει μάχη επιβίωσης. Κι αυτό γιατί από μια τα σκάνδαλα φτάνουν στην αυλή του, αφού πρωταγωνιστές τους είναι ιερωμένοι του περιβάλλοντός του, και από την άλλη η κυβέρνηση της N.Δ. με την οποία ο κ. Χριστόδουλος – όπως κατήγγειλε ο κ. Γ. Παπανδρέου – πορεύτηκε χέρι χέρι, του γυρίζει τώρα την πλάτη για να μη χρεωθεί όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία.

ΑΛΛΑ και στη Δικαιοσύνη το απόστημα φαίνεται να είναι αρκετά μεγάλο. Στους 30 ανέρχονται οι δικαστικοί λειτουργοί που ελέγχονται αυτή την ώρα από τον Άρειο Πάγο ως ύποπτοι για μεροληπτική αντιμετώπιση κατηγορουμένων, ενώ σήμερα παραπέμπεται για απόλυση ο 6ος στη σειρά δικαστικός. Με αυτά και αυτά πάντως, σε λίγο θα ξεχάσουμε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν η οικονομία και οι εργαζόμενοι. Την ώρα που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δείχνει κόκκινη κάρτα στον προϋπολογισμό του 2005 δημιουργώντας κλίμα για την επιβολή σκληρών μέτρων λιτότητας, η κυβέρνηση παράλληλα σχεδιάζει να βάλει μαχαίρι στις πρόωρες συντάξεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ατζέντα της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό περιλαμβάνει την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης πέραν των 65 ετών.

ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ τώρα ήταν στραβό το κλίμα, ήρθε και η κακοκαιρία για να απογειώσει τις τιμές των οπωροκηπευτικών. Σε ορισμένα είδη οι αυξήσεις φθάνουν μέχρι και 25%.

OIKONOMIKH βοήθεια ύψους 40 εκατ. δολαρίων υποσχέθηκε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις στον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. H Ουάσιγκτον δηλώνει «ενεργώς παρούσα» στη Μέση Ανατολή και η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύνοδος κορυφής του Σαρμ ελ-Σεΐχ αρχίζει σήμερα με τους καλύτερους οιωνούς. H συνέχεια απομένει να φανεί…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “