Eνώ η ήπια προσαρμογή γίνεται ήπια φτώχεια

Σωσίβιο σωτηρίας ζητεί τώρα ο Αρχιεπίσκοπος στους… εσωκομματικούς του αντιπάλους ενώ το πανελλήνιο εξακολουθεί να παρακολουθεί με ανοιχτό το στόμα τα κατορθώματα ενός παρακρατικού μηχανισμού που δρούσε ακόμη και με τις ευλογίες της Εκκλησίας.

Πρόσωπα-κλειδιά οι διαβόητοι πλέον Απόστολος Βαβύλης και Γιάννης Τριανταφυλλάκης που όποια πέτρα και αν σηκώσεις τους βρίσκεις από κάτω.

Ο κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ συναντήθηκε χθες με τον Θηβών Ιερώνυμο και αύριο θα συναντηθεί με τον Ιωαννίνων Θεόκλητο. Μόνο τη βοήθεια του Ζακύνθου Χρυσοστόμου δεν έχει ζητήσει για την ώρα αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει μέχρι το τέλος τι θα συμβεί. Πάντως προς το παρόν ο κ. Χρυσόστομος με συνέντευξή του στα «NEA» ζητεί τον διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ όμως και χειρότερα. Τα πολύ άσχημα νέα, που αφορούν όλους μας, έρχονται από τις Βρυξέλλες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δίνει εντολή για αυστηρά μέτρα λιτότητας μετά την καθίζηση της οικονομίας και τη συνεχή αύξηση των ελλειμμάτων. Τι σημαίνει αυτό; Πάγωμα μισθών και συντάξεων, πάγωμα προσλήψεων και αυξήσεις φόρων. Είναι προφανές ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει χάσει τον έλεγχο και έτσι η συνταγή της «ήπιας προσαρμογής» που ήταν το δόγμα της εξελίχθηκε σε συνταγή… ήπιας φτώχειας. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά έχουμε και τους κερδοσκόπους να αλωνίζουν ασύδοτοι στις λαϊκές αγορές. Επικαλούμενοι τη βαρυχειμωνιά πωλούν… χρυσάφι τα οπωροκηπευτικά, με αυξήσεις να φθάνουν ακόμα και το 88%.

THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ η πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών να καθιερώσει την προσωπική συνέντευξη στις προσλήψεις στο Δημόσιο συνεχίζει να προκαλεί θύελλα και στο Κοινοβούλιο. Χθες επικράτησε πανδαιμόνιο στη Βουλή. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παρά τις μεταξύ τους διαφωνίες, αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι για την αντισυνταγματικότητα της ρύθμισης και τις μεθοδεύσεις του προεδρείου, ενώ αντηλλάγησαν σκληρές εκφράσεις.

KATA τα άλλα στην πρώτη ημέρα του Συνεδρίου του KKE η Αλέκα Παπαρήγα έκανε επίθεση στον δικομματισμό, άφησε αιχμές για τον ΣΥΝ, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και αυτοκριτική για την αδυναμία του κόμματος να προωθήσει ικανοποιητικά την στρατηγική του.

ΠΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΣ στο τέλος της οκταήμερης περιοδείας της σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, η νέα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις κάλεσε χθες τους Ευρωπαίους να είναι πιο σκληροί στις διαπραγματεύσεις τους με την Τεχεράνη, υπογραμμίζοντας έτσι τη συνεχιζόμενη διατλαντική διαφωνία στο θέμα αυτό.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “