Eνώ βουλευτές της N.Δ. κατηγορούν υπουργούς για αλαζονεία

Και οι μισθοί των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ μπαίνουν τώρα στο στόχαστρο της… ήπιας προσαρμογής Αλογοσκούφη.

H απόφαση της κυβέρνησης είναι, όπως αποκάλυψε χθες ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Δούκας, να δώσει και σ’ αυτούς αυξήσεις – ψίχουλα κάτω από τον πληθωρισμό, όπως έκανε με τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους. Ο κ. Δούκας ζήτησε μάλιστα από τους διοικητές των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών να ακολουθήσουν τη νέα αυτή εντολή της κυβέρνησης, γιατί αλλιώς θα… απολυθούν.

ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ της κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα προκάλεσαν χθες την κριτική του κ. M. Έβερτ, ενώ εντείνουν τη δυσφορία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της N.Δ. Οι βουλευτές που δέχθηκε χθες ο Πρωθυπουργός άφησαν αιχμές εναντίον υπουργών και διοικητών ΔΕΚΟ για αλαζονική συμπεριφορά λέγοντας ότι βρίσκουν τις πόρτες τους κλειστές.

ΠΑΝΤΩΣ, η N.Δ. τήρησε χθες σαφείς αποστάσεις από όσα είπαν τις προάλλες οι κ.κ. Βαρβιτσιώτης και Κασσίμης περί της ανάγκης διαχωρισμού Εκκλησίας – Κράτους. Ενώ η Αρχιεπισκοπή προχωρεί τώρα σε ημίμετρα αντί να προωθήσει τη ζητούμενη από παντού κάθαρση. Και σαν να μην έφθαναν αυτά, ένα λιβελλογράφημα γεμάτο απειλές και προειδοποιήσεις δημοσιεύτηκε χθες στην επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας, αλλά αποσύρθηκε μετά τις πρώτες έντονες αντιδράσεις. Τι έγραφε; Χαρακτήριζε υπεύθυνους για την κρίση τους δημοσιογράφους και ορισμένους μητροπολίτες που «μισούν τον Αρχιεπίσκοπο», ενώ εξαπέλυε επιθέσεις εναντίον συνεργατών του Κώστα Σημίτη.

KATA T’ ΑΛΛΑ, σε μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του κ. Καραμανλή προχωρεί σήμερα ο Γ. Παπανδρέου με μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Ζάππειο, ανεβάζοντας τους αντιπολιτευτικούς τόνους. H ηγεσία του κόμματος στον δρόμο προς το Συνέδριο κλείνει μία μία τις εκκρεμότητες σχετικά με το καταστατικό το οποίο θα κληθούν να εγκρίνουν οι 4.000 σύνεδροι.

KAI MIA ΕΙΔΗΣΗ που αφορά τη σχέση μας με το I.X.: Οι Έλληνες αγοράζουν περισσότερα αυτοκίνητα από ό,τι στο παρελθόν, αλλά αποφεύγουν να τα μετακινούν. Προφανώς τα παρκάρουν έξω από το σπίτι τους και τα παρατηρούν… Διαφορετικά, δεν μπορεί να εξηγηθεί πώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12% τον τελευταίο χρόνο ενώ τα καύσιμα έκαναν βουτιά κατά 10%.

«ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, κάντε κάτι για μένα», παρακαλούσε με δάκρυα στα μάτια η επί δύο εβδομάδες όμηρος Ιταλίδα δημοσιογράφος Τζουλιάνα Σγκρένα, στο βίντεο που προβλήθηκε χθες. «Ας πιέσουν οι Ιταλοί πολίτες να αποσυρθούν οι στρατιώτες μας». H κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, όμως, άτεγκτη: οι Ιταλοί γερουσιαστές ψήφισαν χθες υπέρ της παράτασης της παραμονής του ιταλικού εκστρατευτικού σώματος στο Ιράκ.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “