Mπαίνουν στο ψυγείο για χρόνια οι μισθοί και οι συντάξεις

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είπε η Ελλάδα ανήκει στη Δύση, ο Ανδρέας Παπανδρέου είπε η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και το δόγμα του σημερινού Πρωθυπουργού είναι η Ελλάδα ανήκει στο περιθώριο».

Αυτό το λογοπαίγνιο επέλεξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να καταδείξει πως η Ελλάδα έχει γίνει σήμερα το… «μαύρο πρόβατο» στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτά ειπώθηκαν σε μια στιγμή που η κυβέρνηση αποδέχθηκε την κηδεμονία με ταπεινωτικούς όρους την οποία επέβαλε στη χώρα μας το ECOFIN για λιτότητα επ’ αόριστον. Τι σημαίνει αυτό για τη ζωή μας; Οι γνωρίζοντες περί τα οικονομικά λένε ότι μπαίνουν στο ψυγείο για χρόνια οι μισθοί και οι συντάξεις, μειώνονται δραστικά οι προσλήψεις στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ είναι απίθανο να αποφευχθούν επώδυνες για τους εργαζομένους ρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό.

Ο κ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στη χθεσινή συνέντευξή του εφ’ όλης της ύλης επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον κ. K. Καραμανλή, προέβλεψε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία και είπε ότι το κόμμα του θα κερδίσει τις εκλογές όποτε και εάν γίνουν. Τάχθηκε όμως και υπέρ του χωρισμού Εκκλησίας – Κράτους, κάτι που, όπως είπε, μπορεί να αποφασισθεί με δημοψήφισμα.

ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ είναι όμως σήμερα στραμμένοι και όλοι οι προβολείς της δημοσιότητας, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος δίνει την κορυφαία μάχη του για να αποκτήσει ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Με αφορισμούς εναντίον των « εχθρών της Εκκλησίας» και με ημίμετρα για την κάθαρση θα επιχειρήσει να αλλάξει το βαρύ κλίμα που υπάρχει για τον ίδιο. Πάντως, όπως εκτιμά το περιβάλλον του κ. Χριστόδουλου, μετά τις κατ’ ιδίαν επαφές που έγιναν τις τελευταίες ημέρες με ιεράρχες ο Αρχιεπίσκοπος εξασφάλισε ότι δεν θα βρει απέναντί του ένα συγκροτημένο αντιπολιτευτικό μέτωπο. Θα δεχθεί βολές από τους ιεράρχες που διαφωνούν με τις επιλογές του, αλλά σε κάθε περίπτωση διαθέτει ισχυρή πλειοψηφία 45 ιεραρχών οι οποίοι θα τον στηρίξουν.

KAI ΕΝΩ ΟΛΑ αυτά συμβαίνουν στην Αθήνα, οι κάτοικοι των χωριών του Έβρου, από το Διδυμότειχο έως το Σουφλί, πέρασαν μια εφιαλτική νύχτα, καθώς το ποτάμι υπερχείλισε. Τα νερά που ήδη έχουν κατακλύσει την Αδριανούπολη στην Τουρκία απειλούν με σοβαρές πλημμύρες εκτός από τις γεωργικές εκτάσεις και πολλά χωριά.

ZOZE ΣΟΚΡΑΤΕΣ, ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας και κατά πάσα πιθανότητα ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας. Οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται, θέλουν τους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλιστές να προηγούνται κατά 10-15 ποσοστιαίες μονάδες των (κεντροδεξιών) κυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών. Πραγματικοί νικητές, όμως, αναμένεται να αναδειχθούν την Κυριακή τα πολιτικά άκρα και το λευκό.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “