Kαι «αντίδωρο» πολλών δισ. από Kαραμανλή στην Eκκλησία

Τα τραγούδια του γνωστού πορτογαλικού συγκροτήματος Μαντρεντέους τραγουδάνε – τώρα – στο ΠΑΣΟΚ και με δυσκολία κρύβουν τα χαμόγελα αισιοδοξίας μετά τη μεγάλη προσέλευση στις κάλπες 300.000 πολιτών για την εκλογή συνέδρων.

Στη Χαριλάου Τρικούπη ελπίζουν ότι το σοσιαλιστικό… ντόμινο, που άρχισε από την Ισπανία με την εκλογή του Θαπατέρο και προχώρησε στην Πορτογαλία με την εκλογή του Σόκρατες, θα φτάσει και στην Ελλάδα… Το θέμα το ανέδειξε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που μίλησε για «πορτογαλικό σύνδρομο» και αναγέννηση των σοσιαλιστικών κινημάτων στη Νότια Ευρώπη.

H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να μείνει μακριά από την κρίση στην Εκκλησία, βρίσκεται τώρα στα… στενά. «TA NEA» αποκαλύπτουν ότι ο κ. Καραμανλής «έδωσε αντίδωρο» πολλών δισεκατομμυρίων στον κ. Χριστόδουλο, εξαργυρώνοντας προφανώς προεκλογικές επιταγές της N.Δ. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο, με διάταξη που πέρασε στα ψιλά, μηδενίζει σταδιακά μέχρι το 2007 τούς φόρους που καλείται να πληρώνει η Εκκλησία στο Κράτος από τη διαχείριση της περιουσίας της… Εν τω μεταξύ από τα νέα στοιχεία για τον βίο και την πολιτεία ορισμένων ιεραρχών που έρχονται στο φως καθημερινά φαίνεται ότι δεν έχουμε δει ακόμη τον πάτο του βαρελιού. Θύελλα, για παράδειγμα, έχει προκληθεί από την αποκάλυψη ότι ο Αττικής Παντελεήμων – εκτός των άλλων – διέθετε 18 τραπεζικούς λογαριασμούς και οφ-σορ εταιρεία στις Παρθένους Νήσους στην Καραϊβική. Ο ίδιος επιχείρησε χθες να το διαψεύσει, αλλά…

KAI ΕΠΕΙΔΗ το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών έχει την… πολυτέλεια να δωρίζει χρήματα στην Εκκλησία, από κάποιους άλλους πρέπει να καλύψει τη χασούρα. Έτσι βγαίνει παγανιά το νέο εισπρακτικό σώμα που ονομάζεται Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων και έγινε κατ’ εικόνα και ομοίωση του ΣΔΟΕ, η κατάργηση του οποίου έγινε προεκλογική σημαία της N.Δ.

KATA T’ ΑΛΛΑ, το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αναζητεί τρόπους να «χτυπήσει» τη μονιμότητα των υπαλλήλων σε ΔΕΚΟ, το Μετρό αναμένεται να φτάσει στο Ελληνικό το 2009 ενώ ο κ. Καραμανλής θα παραμείνει – άλλη μια φορά -… βουβός κατά τη σημερινή συνεδρίαση των 25 με τον πρόεδρο Μπους.

ΣΥΜΦΙΛΙΩΤΙΚΟ ύφος χαρακτήρισε τη χθεσινή ομιλία του Τζορτζ Μπους στις Βρυξέλλες, η οποία είχε στόχο την αποκατάσταση των διατλαντικών σχέσεων προκειμένου οι ΗΠΑ να στρατολογήσουν τους Ευρωπαίους ως συμμάχους στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και στην υλοποίηση των πολιτικών τους σχεδίων.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “