Eνώ έρχονται κι άλλες αποκαλύψεις

Δεν κατάφερε ο Αρχιεπίσκοπος να αντιστρέψει το βαρύ κλίμα που υπάρχει εναντίον του με τις επικοινωνιακές πρωτοβουλίες που πήρε τα τελευταία 24ωρα.

Ούτε η απολογητική συνέντευξή του στον Άλφα ούτε το πύρινο κήρυγμα της Κυριακής, που θύμιζε το παλιό εαυτό του, ούτε η θυσία του Μητροπολίτη Θεοκλήτου στάθηκαν ικανά να σταματήσουν το μπαράζ των αποκαλύψεων που χτυπά απειλητικά την πόρτα του. «Και τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη», λένε πολλοί ιεράρχες, τα γραφεία των οποίων κατακλύζονται καθημερινά από καταγγελίες – κυρίως ανώνυμες -, κάποιες από τις οποίες μπορεί να είναι αληθείς.

Ο κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, στην ύστατη προσπάθειά του να «γαντζωθεί» στον θρόνο του, συγκροτεί επιτροπή με κορυφαίους αρχιερείς – για να χρησιμοποιήσουμε πολιτικούς όρους – η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση της μεγάλης κρίσης. Ποια είναι η θέση της κυβέρνησης για όλα αυτά; Με διγλωσσία και τη μετακύληση ευθυνών για την υπόθεση Βαβύλη στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να κερδίσει χρόνο.

ΑΛΛΑ και στη Δικαιοσύνη τα πράγματα δεν είναι καλύτερα και πολλοί δικαστικοί λειτουργοί έχουν χάσουν τον ύπνο τους. H Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ελέγχει τις μεγάλες περιουσίες και τον τρόπο πολυτελούς διαβίωσης ορισμένων δικαστικών που δεν δικαιολογούνται από τις μισθολογικές τους απολαβές.

KAI ΕΝΩ η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην Εκκλησία, η κυβέρνηση δείχνει πλέον το σκληρό της πρόσωπο στους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ. Με πρόσχημα την ανάθεση του μάνατζμεντ σε ιδιώτες, ανοίγει πλέον το θέμα των εργασιακών σχέσεων. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα η μονιμότητα των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα τεθεί πολύ σοβαρά στο τραπέζι.

ΜΕΣΑ σε όλα αυτά η ακρίβεια τραβά την ανηφόρα. Στην Ελλάδα οι μισθοί μπορεί να είναι στάσιμοι, αλλά οι τιμές των προϊόντων είναι σχεδόν όμοιες με εκείνες μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, όπως για παράδειγμα του Μιλάνου.

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ τώρα, επικρατεί πολιτικός και οργανωτικός πυρετός δύο 24ωρα πριν αρχίσουν οι εργασίες του Συνεδρίου. Πάντως βρέθηκε η λύση για το καυτό θέμα της ποσόστωσης στο 40% των γυναικών που επρόκειτο να εκλεγούν στο Εθνικό Συμβούλιο. Τελικά, αυτή η ποσόστωση θα ισχύσει μόνο για τα εκλεγμένα μέλη και όχι για τα διορισμένα.

ΧΘΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ στο Ιράκ η φονικότερη επίθεση που έχει γίνει μετά την πτώση του Σαντάμ Χουσεΐν. Σκοτώθηκαν 125 άμαχοι, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη περισσότεροι, καθώς έγινε σε κεντρική αγορά της Χίλα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “