Kαι οκτάλογος της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης

Κατακραυγή από εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους – αλλά και αντιδράσεις και τριβές μέσα στη Νέα Δημοκρατία – έχει προκαλέσει η πρωτοφανής εξαπάτηση από την κυβέρνηση όσων ανέμεναν να εισπράξουν τα αναδρομικά τους λόγω κατάργησης του ΛΑΦΚΑ.

Με ένα φτηνό τρικ στο οποίο πρωταγωνίστησε ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού κ. Πέτρου Δούκα, ο κ. Βασίλης Γούλας, η δικαστική απόφαση που θα έκρινε την υπόθεση μετατέθηκε για το μέλλον ενώ με τον τρόπο αυτό 250.000 συνταξιούχοι κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματά τους λόγω παραγραφής. H αποκάλυψη έχει προκαλέσει εμφύλιο και στην κυβέρνηση καθώς ο ένας υπουργός ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον και όλοι μαζί κρύβονται πίσω από τον κ. Γούλα. Αντιλαμβάνονται ωστόσο με πανικό ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα ρήξη της κυβέρνησης με τις κοινωνικές ομάδες που ψήφισαν N.Δ..

ΔΕΝ EINAI όμως ο εμπαιγμός των συνταξιούχων η μόνη αθέτηση προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης. «TA NEA» καταγράφουν σήμερα τα οκτώ σημαντικά θέματα της οικονομικής πολιτικής για τα οποία άλλα έλεγε προεκλογικά η κυβέρνηση κι άλλα πράττει μετά τις εκλογές. Ο οκτάλογος της αναξιοπιστίας προκύπτει από τη χθεσινή προσπάθεια του κ. Γ. Αλογοσκούφη να κάνει απολογισμό των «επιτυχιών» του οικονομικού τομέα, αλλά και από τις αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις υπουργών από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα.

H ΔΥΣΜΕΝΗΣ πορεία της οικονομίας θα αποτελέσει κεντρικό άξονα της ομιλίας του κ. Παπανδρέου στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που αρχίζει σήμερα το απόγευμα με κεντρικό σύνθημα «Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε την Ελλάδα». Έτσι, από τη μια η φθορά της κυβέρνησης και από την άλλη η ελπίδα για το νέο ξεκίνημα που δημιουργεί το Συνέδριο, καλλιερργούν θετικό κλίμα στη Χαριλάου Τρικούπη, η οποία ελπίζει να αρχίσει να κερδίζει σιγά σιγά την εμπιστοσύνη των πολιτών που εκφράζουν απογοήτευση από την πολιτική της κυβέρνησης.

KATA TA ΑΛΛΑ η κυβέρνηση προχωράει σε δάνειο 1,1 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τις πληρωμές των δόσεων για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς της χώρας. Κι ώς εδώ καλά. Έλα, όμως, που αποφάσισε να μετακυλίσει τις πληρωμές των δόσεων στους επόμενους προϋπολογισμούς. Δηλαδή εφαρμόζει ακριβώς ό,τι έκανε το ΠΑΣΟΚ με τους εξοπλισμούς και για το οποίο ειχε προκαλέσει την περίφημη απογραφή με τα γνωστά – σε όλους – δυσμενή αποτελέσματα!

«Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Αμπάς) μπορεί να είναι σίγουρος ότι η E.E. θα υποστηρίξει τους Παλαιστινίους να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους: τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους», είπε ο ύπατος εκπρόσωπος της E.E. για την Εξωτερική Πολιτική Χαβιέ Σολάνα στον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες. H E.E. δεσμεύτηκε να βοηθήσει την Παλαιστινιακή Αρχή με 250 εκατ. ευρώ το 2005.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “