Eνώ ο Xριστόδουλος βλέπει παντού συνωμοσίες

Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα κινείται η κυβέρνηση. H μόνη συγκεκριμένη δέσμευση του Πρωθυπουργού στη χθεσινή συνέντευξή του προς τους ξένους ανταποκριτές είναι ότι – τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια – δεν βλέπει… φως.

H λιτότητα δεν είναι πλέον δυσοίωνη πρόβλεψη αλλά πραγματικότητα.Κατά τα άλλα, ο ανασχηματισμός – παρά τη μέτρια έως κακή απόδοση αρκετών υπουργών – μπαίνει προς το παρόν στο ράφι. Και βλέποντας και κάνοντας…

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, με αφορμή τον έναν χρόνο παραμονής της στην εξουσία, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ασυνέπεια και μιλώντας στους συντονιστές του κόμματός του είπε ότι τίποτα απ’ όσα υποσχέθηκε προεκλογικά η κυβέρνηση δεν έγινε και ότι η «χώρα πήγε πίσω στους θεσμούς, στην Οικονομία και στο διεθνές της κύρος».

ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ τώρα, ο κ. Χριστόδουλος αλλάζει τροπάριο. Μετά τη δήθεν αυτοκριτική και τις διαβεβαιώσεις για κάθαρση επανήλθε στην παλιά γνώριμη «συνταγή» της συνωμοσιολογίας. Με επιστολή που έστειλε τους κληρικούς, την οποία μάλιστα υπογράφουν τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου… χρεώνει όλα όσα συμβαίνουν στους «εχθρούς της Εκκλησίας», που θέλουν το κακό της.

ΟΣΟ και να προσπαθεί η Ιεραρχία όμως να εκτονώσει την κατάσταση με εγκυκλίους και αγρυπνίες (που απέτυχαν παταγωδώς χθες), το θέμα παραμένει ανοιχτό. Ο Συνασπισμός αποφάσισε – παρά την αντίθεση των περισσότερων βουλευτών του – να αποχωρήσει από την Αίθουσα της Βουλής κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. K. Στεφανόπουλος, πάντως, έσπευσε να διαφωνήσει με αυτό το ενδεχόμενο, λέγοντας ότι «H παράδοση ισχύει και δεν πρέπει να ανατραπεί».

«ΟΛΕΣ OI ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ μας έρχονται από την Αμερική» γράφει το πανό που κρατάει η μαυροντυμένη Λιβανέζα. Εκατοντάδες χιλιάδες Λιβανέζοι συγκεντρώθηκαν χθες στην καρδιά της Βηρυτού σε συλλαλητήριο που συγκάλεσαν φιλοσυριακά κόμματα, με πρώτα τα σιιτικά Αμάλ και Χεζμπολάχ.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “