Eνώ έρχονται και αυξήσεις στα ακίνητα

«Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε» ήταν η αγαπημένη παροιμία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ταιριάζει απόλυτα στο σημερινό πολιτικό σκηνικό.

Επειδή όμως ο γιαλός ποτέ δεν είναι στραβός, είναι βέβαιο ότι το κυβερνητικό σκάφος αρμενίζει στραβά. Διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγηθεί πώς σε όλες τις βασικές επιλογές του το κυβερνητικό σκάφος – από την απογραφή μέχρι τον βασικό μέτοχο – έχει βρει σε… ξέρα. Το χειρότερο είναι ότι τα «ναυάγια» δεν μειώνουν μόνο το κύρος της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα κοστίσουν ακριβά στους Έλληνες πολίτες από τα αυστηρά μέτρα λιτότητας και το πάγωμα κονδυλίων που είναι πιθανό να επιβάλει η Κομισιόν. Το αδιέξοδο των σχέσεων της κυβέρνησης με την Κομισιόν δείχνει ανάγλυφα το χθεσινό σχόλιο ενός χαμηλόβαθμου στελέχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι «δυστυχώς ο κ. Καραμανλής έχει κακούς συμβούλους και αυτή είναι η τραγωδία».

ΑΛΛΑ και για τα όσα άσχημα συμβαίνουν στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων σίγουρα δεν φταίει ο γιαλός. Και εκεί το σκάφος της Εκκλησίας φαίνεται να αρμενίζει στραβά, αν αληθεύουν όλα όσα αποκαλύπτονται για πωλήσεις ακινήτων στην Παλιά Πόλη σε εταιρείες εβραϊκών συμφερόντων. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο αραβικός κόσμος έχει ξεσηκωθεί και ζητά την υποστολή των ελληνικών σημαιών από τις μονές και τα ακίνητα του Πατριαρχείου.

ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ της ακρίβειας τώρα, σαν να μην έφθαναν οι ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, ήρθαν και αυξήσεις στα ακίνητα. Έπειτα από μια διετία στασιμότητας ή και υποχωρήσεων στα μεγάλα διαμερίσματα, τα ενοίκια πήραν και πάλι την ανηφόρα. Σε 22 περιοχές της Αττικής οι τιμές από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι σήμερα έχουν αυξηθεί από 4% έως 9%. Ο λόγος είναι προφανής. H μεγάλη αύξηση στην αγορά ακινήτων έχει στρέψει ξανά πολλά νέα ζευγάρια στο ενοίκιο.

KATA τα άλλα, νέα γενιά πεζοδρόμων θα κατασκευαστεί στην Αθήνα, κάνοντας εύκολη τη βόλτα στο ιστορικό κέντρο και δυσκολότερη την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας ζητεί 5% του ΑΕΠ για την Παιδεία, και τα έργα των νομαρχιών φαίνεται πλέον να είναι στον… αέρα μετά την αφαίρεση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση του μοναδικού πόρου που εισέπραττε άμεσα – τα τέλη από τη μεταβίβαση αυτοκινήτων.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ αστυνομικών και διαδηλωτών σημειώθηκαν χθες στη Βηρυτό, όταν περίπου 1.000 φοιτητές πραγματοποίησαν διαδήλωση έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ διαμαρτυρόμενοι για την αμερικανική ανάμειξη στον Λίβανο.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “