Eνώ επιστρατεύεται και το κατηργημένο ΣΔΟE

Το έργο είναι γνωστό και τό ‘χουμε ξαναδεί. Κάθε φορά που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι δεν θα λάβει άλλα μέτρα, έρχονται τα χειρότερα.

Στο στόχαστρο του κ. Γ. Αλογοσκούφη μπαίνουν τώρα όλοι οι πολίτες – για την ακρίβεια το 83% των Ελλήνων που έχουν δικό τους σπίτι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία – με την επιβολή φόρου κατοχής ακινήτων. Αυτό είναι το νέο σχέδιο της κυβέρνησης, για να αυξήσει τα έσοδά της, σε συνδυασμό με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ο αρμόδιος υφυπουργός για τα έσοδα κ. Αδάμ Ρεγκούζας εκπαιδεύει στρατό με υπαλλήλους του… κατηργημένου ΣΔΟΕ για μια άνευ προηγουμένου επιδρομή στην αγορά προκειμένου να καλυφθεί έστω ένα μέρος της μεγάλης υστέρησης εσόδων. Ακολουθεί η εφαρμογή του ΦΠΑ στις νεόδμητες οικοδομές και πάει λέγοντας. Πάντως, ο κ. K. Μητσοτάκης έδωσε χθες πάσα στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα που οσονούπω έρχονται, λέγοντας ότι τα μέχρι τώρα μέτρα «δεν ήταν επαρκή». Για το ενδεχόμενο να πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο μιλάει και η Κομισιόν…

TO ΜΕΓΑΛΟ χαστούκι, ωστόσο, η κυβέρνηση το δέχθηκε χθες από τον αρμόδιο εισηγητή του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος δικαιώνει συνταξιούχο δικαιούχο του ΛΑΦΚΑ και εισηγείται στο Ανώτατο Δικαστήριο να πάρει ο άνθρωπος όλα τα αναδρομικά εφάπαξ και εντόκως. Αντιλαμβάνεσθε μετά την απόφαση του δικαστηρίου τι πρόκειται να συμβεί. H δικαίωση του πρώτου συνταξιούχου αποτελεί νάρκη στη διακήρυξη Καραμανλή περί πληρωμής των συνταξιούχων με… άτοκες δόσεις που θα καταβάλλονται από τα μέσα του 2006.

ΑΠΟ THN ΑΛΛΗ, η υπόθεση του βασικού μετόχου είναι ξανά στο προσκήνιο. H κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να βάλει νερό στο κρασί της, ενώ ο Πρωθυπουργός επιστράτευσε σ’ αυτό το θέμα και τον Γιώργο Σουφλιά. Στην επιστολή που φθάνει σήμερα από την Αθήνα στις Βρυξέλλες με την υπογραφή του κ. Π. Μολυβιάτη, η κυβέρνηση ζητεί από την Κομισιόν να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της για τον νόμο, με άλλα λόγια, να προτείνει αλλαγές ώστε να συνάδει με το κοινοτικό δίκαιο.

KATA TA ΑΛΛΑ, οι εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ έμειναν εκτός όλων των οργάνων του κόμματος, ενώ το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι – μαζί με ομάδα ευρωπαϊκών χωρών – αποκαλεί τα Σκόπια «Δημοκρατία της Μακεδονίας» διμερώς και εσωτερικώς σε όλα τα επίσημα βρετανικά έγγραφα…

Ο TONI ΜΠΕΡ ανακοίνωσε επίσημα την 5η Μαΐου ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, ενώ από όλες τις δημοσκοπήσεις συμπεραίνεται ότι οι Εργατικοί χάνουν συνέχεια έδαφος. Την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι πως ομάδες που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα θα επιχειρήσουν τρομοκρατικό χτύπημα όμοιο με εκείνο που έγινε στις 11 Μαρτίου του 2004, επηρεάζοντας καταλυτικά το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “