Eνώ καίει η μείωση του αριθμού εισακτέων στα AEI

Μείζον πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση δημιουργείται μετά την παραπλάνηση των πολιτικών αρχηγών από τον κ. Μολυβιάτη για το περιεχόμενο της επιστολής Νίμιτς.

Επέλεξε να ενημερώσει τα κόμματα μόνο για την ονομασία που προτείνει ο Αμερικανός μεσολαβητής στην επιστολή του και απέκρυψε την απίστευτη πρόταση Νίμιτς να μην έχει δικαίωμα η Ελλάδα να ονομάζει διεθνώς με τον όρο Μακεδονία οποιαδήποτε περιοχή της!

TO ΘΕΜΑ ωστόσο που καίει γονείς και μαθητές είναι το «ψαλίδι» που βάζει το υπουργείο Παιδείας στον αριθμό εισακτέων στα κεντρικά Πανεπιστήμια και στις Σχολές αιχμής, όπως είναι οι Νομικές, οι Ιατρικές και οι Πολυτεχνικές. Συνολικά σε AEI και TEI φέτος θα εισαχθούν 1.350 φοιτητές και σπουδαστές λιγότεροι. H μείωση των εισακτέων πάντως θα κορυφωθεί του χρόνου, οπότε θα ισχύσει το βαθμολογικό πλαφόν, που σημαίνει ότι όποιος έχει κάτω από 10 μέσο όρο δεν θα μπορεί να εισάγεται και αναμένεται χιλιάδες υποψήφιοι να μείνουν εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ENA ΑΛΛΟ καυτό θέμα για γονείς και μαθητές είναι οι «τσουχτερές» αυξήσεις στα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων που θα πληρώσουν για την ερχόμενη σχολική χρονιά. Αυξήσεις που θα επιβαρύνουν τουλάχιστον 10.000 οικογενειάρχες από 300 έως 1.000 ευρώ τον χρόνο ανά παιδί. Και όποιος πιστεύει ότι τα ιδιωτικά σχολεία είναι μόνο προνόμιο των πλουσίων, σίγουρα κάνει λάθος…

KAI ΣΑΝ να μη μας έφθαναν όλα αυτά, μπαίνουν στη ζωή μας τα μεταλλαγμένα προϊόντα με τη βούλα του κράτους. Το υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε το πράσινο φως για μεταλλαγμένες καλλιέργειες και στην Ελλάδα, χωρίς να είναι βέβαιο τι μπορεί να σημαίνει η έγκριση αυτή για τη δημόσια υγεία.

KATA T’ ΑΛΛΑ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και KKE ζητούν δημοψήφισμα για το Ευρωσύνταγμα, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από τη Βουλή στο τέλος της εβδομάδας, ενώ στη N.Δ. συνεχίζονται οι κόντρες στελεχών για τη διεύρυνση του ωραρίου των δημοσίων υπηρεσιών που ζήτησε ο κ. Μεϊμαράκης, αλλά και αντιδράσεις της βάσης για τα «γαλάζια παιδιά».

TO θΕΜΑ της επέκτασης των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη κυριάρχησε στις συνομιλίες που είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν. Ο Μπους ζήτησε από τον Σαρόν να σταματήσει κάθε δραστηριότητα που αντιτίθεται στον «οδικό χάρτη». Ο Σαρόν απάντησε ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του, δεν διευκρίνισε πάντως αν θα σταματήσει την οικοδόμηση περίπου 3.500 νέων κατοικιών στη Δυτική Όχθη…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “