Kαι χιονοστιβάδα δυσμενών εξελίξεων στα Σκόπια

Μπορεί οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο να έχουν καταντήσει υπόθεση ρουτίνας – ιδιαίτερα μετά το «πράσινο φως» που έδωσε η Αθήνα για την ενταξιακή πορεία της γείτονος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο, η χθεσινή διπλή πρόκληση των Τούρκων, την ώρα που ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Π. Μολυβιάτης βρισκόταν στην Άγκυρα για συνάντηση με την τουρκική ηγεσία, ήταν πρωτοφανής. Στα Ίμια μία τουρκική ακταιωρός πολιορκούσε επί ώρες τις βραχονησίδες, ενώ παραλίγο να υπάρξει θερμό επεισόδιο πάνω από την Άνδρο όταν τουρκικά αεροσκάφη πέρασαν «μέσα» από άσκηση του Ναυτικού που έκανε βολές με πραγματικά πυρά!

ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ εξελίξεις στα εθνικά θέματα παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας, με το Σκοπιανό να βρίσκεται στην πρώτη θέση εξαιτίας των ακατανόητων χειρισμών της κυβέρνησης. Αυτό, πάντως, που προκαλεί τη μεγαλύτερη απορία είναι γιατί ο κ. Καραμανλής έσπευσε – με επιστολή του προς τον κ. Μπους – να συμφωνήσει με την πρόταση Νίμιτς για το όνομα των Σκοπίων όταν στο έγγραφο του Αμερικανού μεσολαβητή υπάρχουν τουλάχιστον πέντε παγίδες.

ΩΣΤΟΣΟ, τα κακά νέα δεν έρχονται μόνο από έξω, αλλά και από μέσα. Αποκαλυπτική μελέτη της ΓΣΕΕ που γνωστοποιήθηκε χθες, πιέζει ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, αλλά και για ριζικές τομές στο ασφαλιστικό σύστημα. H έρευνα λέει ότι το IKA αντέχει μέχρι το 2017, ενώ το 64,8% των συνταξιούχων του Ιδρύματος παίρνει σύνταξη κάτω από 500 ευρώ τον μήνα!

MIA KAI O ΛΟΓΟΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, παλαιότερα έλεγαν ότι οι συντάξεις πείνας τους φτάνουν μόνο για ένα γιαούρτι και ένα μπουκάλι γάλα. Τώρα αποφεύγουν να αγοράσουν και αυτά, καθώς μετά τις αποκαλύψεις για βασικά προϊόντα διατροφής ο φόβος είναι διάχυτος.

THN ENATH κατά σειράν επίσκεψή του στο Ιράκ από την έναρξη του πολέμου πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ. Συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ταλαμπανί, τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Τζααφάρι, τον διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων καθώς και με τον Μασούντ Μπαρζανί (φωτό), τον επικεφαλής της αυτόνομης κουρδικής κυβέρνησης στο Βόρειο Ιράκ.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “