Eνώ εκτοξεύονται τα χρέη των νοικοκυριών

«Ήτανε στραβό το κλήμα… Το ευρω-φιάσκο με τον βασικό μέτοχο επιδείνωσε ραγδαία την ήδη βεβαρημένη – από τα φορολογικά μέτρα – ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί για την κυβέρνηση τόσο στην κοινή γνώμη όσο και στα ίδια τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Αποτέλεσμα, χθες η κυβέρνηση παρουσίαζε συμπτώματα διάλυσης, με υπουργούς και βουλευτές να αλληλοκατηγορούνται και να αδυνατούν να κάνουν το αυτονόητο. Δηλαδή, να λειτουργήσουν ως συντεταγμένη ομάδα με ενιαία γραμμή… άμυνας.

ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ο Προκόπης Παυλόπουλος, άλλα ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, άλλα ο Νικήτας Κακλαμάνης και άλλα ο Χρήστος Φώλιας, ενώ οι βουλευτές εκφράζουν ανοιχτά τη δυσφορία τους για όσους χειρίστηκαν την υπόθεση. Ωστόσο, όποιου την εκδοχή και αν υιοθετήσει κάποιος, η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Ο νόμος «μπήκε στο ψυγείο» και η κυβέρνηση έχασε μία σημαντική μάχη στην Κομισιόν.

KAI ΕΝΩ οι προβολείς είναι στραμμένοι στα παθήματα της κυβέρνησης – καθώς τα ίδια τα στελέχη της N.Δ. συντηρούν το θέμα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας – κάθε ημέρα που περνά, δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά αυξάνουν τα χρέη τους στις τράπεζες μέσω των καταναλωτικών δανείων και των πιστωτικών καρτών, ενώ αναμένεται έξαρση του δανεισμού, λόγω εορτών.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ προσοχή πάντως έχουν από χθες στην ΕΥΠ, καθώς χάκερ από την Τουρκία και την Αλβανία μπήκαν στο πρόγραμμα του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου του υπουργείου Οικονομικών για να κάνουν δήθεν… αστειάκι με την ελληνική σημαία. Με το αστείο τους δεν γέλασε κανείς· υπάρχει όμως προβληματισμός στις αρχές ασφαλείας, μήπως οι γείτονες από τα αστεία προχωρήσουν στα σοβαρά και επιχειρήσουν να αλλοιώσουν στοιχεία και πληροφορίες διαφόρων υπουργείων και υπηρεσιών που υπάρχουν στο Διαδίκτυο.

KAI MIA πολύ σημαντική είδηση που ενδιαφέρει τους υποψηφίους για την εισαγωγή στα AEI και τα TEI, σε μια περίοδο που τα λεγόμενα καλά πτυχία (Νομική, Ιατρική κ.τ.λ.) οδηγούν όλο και περισσότερο στην ανεργία. Όπως παρουσιάζουν σήμερα «TA NEA», πτυχία από 45 Σχολές με χαμηλή βάση, τις οποίες οι υποψήφιοι συχνά προσπερνούν, εξασφαλίζουν δουλειά και σε αρκετές περιπτώσεις με καλές αποδοχές. Παράδειγμα; TEI Λογοθεραπείας στα Ιωάννινα.

Ο ΗΓΕΤΗΣ της ιταλικής Κεντροαριστεράς Ρομάνο Πρόντι συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της χώρας Κάρλο Ατζέλιο Τσιάμπι, ο οποίος θα συνεχίσει και σήμερα τις επαφές του με τους Ιταλούς πολιτικούς ηγέτες, για να διαπιστώσει αν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία, έχει επαρκή υποστήριξη για νέα κυβέρνηση.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “