Προσευχές για το ΠΑΣΟΚ

ΣΥΜΠΟΝΩ το ΠΑΣΟΚ. Το κραταιό κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου παλεύει με μονοψήφια νούμερα και με τον φόβο να εκλέξει έναν ευρωβουλευτή.
Ακόμα και εάν συμφωνήσουμε ότι στη διαχείριση της χρεωκοπίας η κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε όλα τα πιθανά λάθη και όλες τις απίθανες γκάφες, η τιμωρία που υφίσταται είναι πρωτοφανής.

Από το 47% στο 7% μέσα σε 4 χρόνια είναι απίστευτη κατρακύλα. Και στο κάτω κάτω, οι κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά, τον ίδιο δρόμο των μνημονίων περπάτησαν, ίσως με περισσότερη σοβαρότητα. Θα πείτε, για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ θα μιλάμε όταν καταρρέει το σύμπαν; Μια κουβέντα είναι αυτό, αφού ένα… ατύχημα σε αυτό το μικρό πλέον κόμμα μπορεί να προκαλέσει ένα εφιαλτικό ντόμινο. Τουλάχιστον πέντε «ύποπτοι» βουλευτές απειλούν -και δείχνουν να το εννοούν- ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν ούτε ένα νέο αντιλαϊκό μέτρο. Αυτό σημαίνει πως εάν η τρόικα επιμείνει στους παραλογισμούς της, η κυβέρνηση χάνει την πλειοψηφία και η χώρα σέρνεται, μέσα σε οριακές καταστάσεις, πολύ πρόωρα στην κάλπη.

Ένα ενδεχόμενο που δείχνει να απεύχεται και ο Αλέξης Τσίπρας, γι’ αυτό έδωσε πίστωση χρόνου στον Αντώνη Σαμαρά μέχρι τις ευρωεκλογές. Η ειρωνεία της ιστορίας είναι ότι οι δεξιοί προσεύχονται για τη σωτηρία του ΠΑΣΟΚ και εκλιπαρούν τη Μέρκελ να βάλει το χέρι της.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ‘Real News” την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013