Η Αθήνα «σώθηκε» από την Αλ Κάιντα

Αυτό δα μας έλειπε. Δεν μας φτάνει που είμαστε με την πλάτη στον τοίχο για την εγχώρια τρομοκρατία, παραλίγο θα πηγαίναμε «κατηγορούμενοι» και για τρομοκρατία εισαγωγής.

Σε «ξένο αχυρώνα», δηλαδή την Αθήνα, ετοιμάζονταν να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, οι οποίοι συνελήφθησαν στον Λίβανο. Τώρα, Αμερικανούς θα χτυπούσαν, Άγγλους ή Ισραηλινούς, κανείς δεν ξέρει. Εκείνο που σίγουρα όλοι ξέρουμε είναι ότι εμείς θα πληρώναμε τη νύφη. Ας δοξάζουμε τον Θεό λοιπόν, όπως θα έλεγε και ο πρόεδρος Μπους, που συνελήφθησαν, άγνωστο από ποιες μυστικές υπηρεσίες.

Και μια και ο λόγος για τον πλανητάρχη, από γκάφα σε γκάφα πάει ο πρόεδρος. Δεν του έφθαναν τα όσα έπαθε με το μπισκότο («πρέτσελ» για την ακρίβεια), ήθελε να κάνει και δηλώσεις κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό στον Λευκό Οίκο. Ανακοίνωσε την άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας εναντίον της Τουρκίας, αγνοώντας ότι τέτοιο πράγμα δεν υπήρχε σε ισχύ… Πριν από μερικές δεκαετίες έλεγαν ότι ο πρόεδρος Φορντ δεν μπορεί να μασήσει τσίχλα και να κατεβαίνει συγχρόνως σκαλιά επειδή είχε σκοντάψει κατεβαίνοντας τα σκαλιά του αεροπλάνου του σε μία επίσημη επίσκεψη. Τώρα το ανέκδοτο που κυκλοφορεί είναι ότι ο πρόεδρος Μπους δεν μπορεί να βλέπει τηλεόραση και συγχρόνως να μασάει… πρέτσελ.

Υπάρχει πάντως και δικό μας ανέκδοτο και μάλιστα σύντομο: «Φοιτητής Ιατρικής». Γιατί αν κάποιος σπουδάζει Ιατρική και έχει σχεδόν ένα χρόνο να παρακολουθήσει μαθήματα και εργαστήρια, αντιλαμβάνεται αμέσως το ανέκδοτο. Θα πείτε, συμβαίνουν και χειρότερα. Θα μπορούσε αντί για φοιτητές να είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. Να στήνονται από τα άγρια χαράματα – άρρωστοι άνθρωποι και μέσα στο κρύο – και να φτάνει μεσημέρι χωρίς να έχουν εξασφαλίσει την πολυπόθητη ανανέωση του βιβλιαρίου τους…

Όσο για τη χθεσινή δραστηριότητα της Ν.Δ.; Μηδέν. Και αυτό είναι κυριολεκτικό. Κανείς δεν έδειχνε πρόθυμος να ασχοληθεί με οτιδήποτε. Όλοι επαναπαύονταν στις δάφνες που έδρεψε προχθές ο κ. Κ. Καραμανλής στη συζήτηση για τους Ολυμπιακούς. Εντάξει, καλά τα πήγε ο πρόεδρος της Ν.Δ., αλλά κάποιος πρέπει να τους πει στη Ρηγίλλης πως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Και φυσικά μια «νίκη» στη Βουλή δεν σημαίνει και νίκη στις εκλογές.

Μπορεί οι Νεοδημοκράτες να εφησυχάζουν περιμένοντας το ώριμο φρούτο του ΠΑΣΟΚ να πέσει, όμως η Χαριλάου Τρικούπη… αντιστέκεται. Ο Κώστας Λαλιώτης, με πλατύ χαμόγελο, παρουσίασε μάλιστα χθες δημοσκόπηση που λέει ότι η κοινή γνώμη βλέπει πολύ θετικά τον διάλογο του ΠΑΣΟΚ με τα κόμματα της Αριστεράς. Τέτοια λέει να κάνει ο γραμματέας και δεν πρόκειται να τον αγαπήσουν ποτέ στη Ρηγίλλης, αφού χρόνια παλεύουν να συγκροτήσουν το δικό τους κεντροδεξιό μέτωπο

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “