Από τον χορό βρεθήκαμε στο τραπέζι του διαλόγου

Από εδώ το έφεραν, από εκεί το πήγαν οι Τούρκοι, πάλι μάς τύλιξαν. Είχαν δεν είχαν μάς οδήγησαν στο τραπέζι του διαλόγου. Βεβαίως, με όλους τους τύπους και μέσω Χάγης. Δηλαδή το χάπι χρυσώθηκε καλά.

Πρέπει να παραδεχθούμε βέβαια ότι οι γείτονες κουράστηκαν λίγο παραπάνω την τελευταία τριετία με την επιθετικά φιλική διπλωματία τους. Μέχρι παλαμάκια, και μάλιστα με πολύ κέφι, αναγκάστηκε να χτυπήσει ο Ισμαήλ Τζεμ στον Γιώργο Παπανδρέου όταν χόρεψε τον οικογενειακό ζεϊμπέκικο. Θα μου πείτε, σημασία έχει το αποτέλεσμα. Και οι Τούρκοι, Αλλάχ θέλοντος και Αμερικανών βοηθούντων, προς το παρόν τον σκοπό τους τον πέτυχαν.
*Και μπορεί να οδηγούμαστε ολοταχώς στη Χάγη, ο δρόμος ωστόσο θα είναι μακρύς. Όπως «μακρύς» θα είναι ο δρόμος όποιων επιχειρήσουν αυτές τις ημέρες να περάσουν με τα αυτοκίνητά τους από τα μπλόκα των αγροτών. Βέβαια, η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι οι δρόμοι θα μείνουν ανοιχτοί. Πώς;

Το 1997 ήταν η «επιχείρηση σαμπρέλα». Θυμόσαστε τι είχε συμβεί τότε. Τη νύχτα, μόλις οι αγρότες εγκατέλειψαν τα τρακτέρ και πήγαν για ύπνο, οι αστυνομικοί τούς ξεφούσκωσαν τα λάστιχα. Έτσι τέλειωσαν τα μπλόκα. Το 2002 έχουμε την επιχείρηση εκκοκκιστήριο. Αυτό είναι το νέο «κόλπο» της κυβέρνησης. Τις τελευταίες ημέρες λοιπόν ειδοποιήθηκαν οι αγρότες να τρέξουν στα εκκοκκιστήρια για να δηλώσουν την παραγωγή τους και να πληρωθούν. Οι εμπνευστές του σχεδίου έχουν την άποψη ότι οι αγρότες δεν γίνεται να είναι ταυτοχρόνως και στα μπλόκα και στα εκκοκκιστήρια! Α, όλα και όλα. Η ιδέα είναι μεγαλοφυής. Ή κάνουμε πολιτική ή παίζουμε…

Κατά τα άλλα, το σκηνικό και χθες ήταν ίδιο. Το παλιό. Μαύρες σημαίες στα τρακτέρ, οι συνδικαλιστές της Ν.Δ. και του ΚΚΕ, κ.κ. Θ. Νασίκας και Β. Μπούτας να ξεσπούν μπροστά στις κάμερες και ο Γ. Πατάκης να καταγγέλλει την κυβέρνηση στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Θα μου πείτε, ποιος ασχολείται με τη Χάγη και τα τρακτέρ, έστω κι αν δεν είναι τόσο μακριά από την Αθήνα. Ο τζόγος των Αχαιών είναι το θέμα των ημερών που σπάει κάθε ρεκόρ τηλεθέασης. Τρέμε Μπικ Μπράδερ… Είκοσι λεπτά παρακολουθήσαμε χθες σε εθνικό δίκτυο τον πρωταγωνιστή των ημερών, Αλέκο Χρυσανθακόπουλο να ξιφουλκεί κατά πάντων και κυρίως εναντίον του…. κατεστημένου. Κάτι μου λέει ότι αυτή η υπόθεση θα έχει συνέχεια και οι πρωταγωνιστές, πράσινοι και μπλε, θα εναλλάσσονται στη σκηνή.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “