Άλλο Χατζηγάκης, άλλο Ν.Δ...

Σε σκληρή πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης εξελίσσεται η υπόθεση των αγροτικών κινητοποιήσεων. Η κυβέρνηση κατηγορεί ευθέως τη Ν.Δ. ότι υποκινεί τους αγρότες να στήσουν μπλόκα.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Σ. Χατζηγάκης στον χώρο συγκέντρωσης των αγροτών
Επικαλείται μάλιστα την παρουσία του βουλευτή κ. Σ. Χατζηγάκη στις εθνικές οδούς ­ και μάλιστα πάνω σε τρακτέρ ­ καθώς και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του συνδικαλιστή και πολιτικού στελέχους της Ρηγίλλης κ. Θ. Νασίκα.

«Την ώρα που από χείλη στελεχών της Ν.Δ. αποκλείεται το “κόψιμο” της Ελλάδος στα δύο, άλλα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υιοθετούν τις πιο ακραίες λύσεις. Θέλω να επαναλάβω ότι επιτέλους το κόμμα της Ν.Δ. πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», τόνισε ο υπουργός Τύπου κ. Χρ. Πρωτόπαπας.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις δυσμενείς εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί για το κόμμα του με τις αντιφατικές δηλώσεις και πράξεις των στελεχών του, αναγκάστηκε ο ίδιος να παρέμβει ξεκαθαρίζοντας ότι δεν συμφωνεί με τα μπλόκα: «Θέλω να ξεκαθαρίσω για μια ακόμη φορά ότι η Ν.Δ. είναι δίπλα στους αγρότες. Είναι δίπλα τους στην προσπάθεια για επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε με έμφαση: «Δεν πρέπει όμως να κλείσουν οι εθνικές οδοί και να χωριστεί η Ελλάδα στα δύο. Γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον της οικονομίας, της κοινωνίας, αλλά και των ίδιων των αγροτών, οι οποίοι δεν πρέπει να δώσουν άλλοθι στη κυβέρνηση να τους φέρει αντιμέτωπους με άλλες κοινωνικές ομάδες».

Κυβερνητικά στελέχη πάντως χαρακτηρίζουν την παρέμβαση του κ. Κ. Καραμανλή προφάσεις εν αμαρτίαις και προαναγγέλλουν ότι θα κλιμακώσουν τις επιθέσεις εναντίον της Ν.Δ.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιτεθεί και στο ΚΚΕ και να το κατηγορήσει ότι επιχειρεί να στήσει μπλόκα, αν και η μεγάλη πλειονότητα των αγροτών εμφανίζεται απρόθυμη να βγει στους δρόμους.
Απροειδοποίητο κλείσιμο
Σε «κλεφτοπόλεμο» επιδίδονται από χθες οι αγρότες, οι οποίοι έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου, αφού ανοίγουν και κλείνουν απροειδοποίητα δρόμους. Την ίδια στιγμή όμως, τα μπλόκα στη Θεσσαλία δεν ενισχύονται ικανοποιητικά σε σχέση με τις προσδοκίες των αγροτοσυνδικαλιστών, που θεωρούν κρίσιμες την αυριανή ημέρα και την Κυριακή: αύριο λήγει η εκκοκκιστική περίοδος και αναμένεται να ανακοινωθεί η τελική τιμή διάθεσης του βαμβακιού, ενώ για την Κυριακή έχουν εξαγγείλει πανθεσσαλική σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των φορέων.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “